Club Tihany Kupa 2018.

A hosszú hétvégén került megrendezésre az idei Club Tihany Kupa. A kicsit kései időpont módosítás jelentősen megtépázta az induló mezőnyt, így 18 résztvevővel 25 nevezés mellett került megrendezésre a verseny. Egyetlen női nevezés érkezett be, ezért csak a három sztenderd férfi kategóriában zajlottak az események. Így is bővelkedtünk izgalmas és szoros mérkőzésekben, a csúcs játszma 23:21-re végződött.

A férfiak 55 feletti kategóriájában 9 játékos három csoportban játszotta a selejtezőket, majd további hármas csoportokban a helyosztókat. Meglepetés nem született, a helyosztós csoportok a papírforma szerint alakultak. A kategóriát Baksai Lajos nyerte meg Vas Károly előtt. A dobogó harmadik fokára ezúttal Sódar László állhatott fel.

A 45 feletti férfi csoportban lépett pályára az egyetlen női induló is, itt svájci nyolcas lebonyolításban zajlottak a mérkőzések. A véghajrába itt is az esélyes játékosok kerültek be. Nagy Péter Bálint a már szokásos módon szerezte meg a győzelmet, ezúttal a hazalátogató Németh Ákos volt az ellenfele. A harmadik helyet Pilhoffer Béla söpörhette be.

A legfiatalabbak kategóriájában szinte biztosra vehettük, hogy Szabóky Marci lesz a döntő egyik résztvevője, és az sem volt meglepetés, hogy Nagy Péter Bálint lehet az ellenfele. A papírforma itt is beigazolódott, Marci magabiztosan nyerte a kategóriát. A harmadik helyet Pásztor Gergely szerezte meg.

Ugyan a résztvevők száma elég alacsony volt, de jó volt látni új arcokat is a mezőnyben. A legtöbbjüket ismét láthatjuk majd a hétvégi Senior Országos Bajnokságon Budaörsön az On Line Squash Clubban.

Share this post