Az elmúlt hét végén Budapesten, a City Squash Klubban rendezték meg az idei diákbajnokságot.
A verseny két napon került megrendezésre.
Ezúton is köszönet azon edzőknek, szülőknek, akik mindkét napjukat erre áldozták ezen a hétvégén.
Külön köszönet a szervezőnek, Bőhm Gabriellának, aki remek kis díjakat szedett össze, nem csak a dobogósoknak, hanem minden indulónak.
A szombati napon jelen voltak az M4 Sport televíziós csatornától is. Az Ő általuk összeállított műsort február 23-án a Szabadidő Magazinban lehet majd megtekinteni.
Kilenc korcsoportban mérték össze a tudásukat a játékosok, és voltak szép számmal az igazolt versenyzőkön kívül olyan fiatalok is, akiknek ez első megmérettetése volt ez a Diákbajnokság.
A dobogósok a következők voltak:

Az elmúlt héten Farkas Balázs a fehérorosz Falcon PSA Squash Kupán vett részt,  ahol a döntőben 3:1 arányban legyőzte dán ellenfelét és megnyerte a versenyt. Gratulálunk a sikerhez.

Szombaton az On Line Squash Club adott otthont az idei STANDBY Senior Csapatbajnokságnak. Az új lebonyolítású versenyre nyolc csapat nevezett be, és egységes volt az a vélemény, hogy sikeres az újonnan bevezetett lebonyolítási rendszer, ahol egy senior hölgy, továbbá egy 35+, egy 45+ és egy 55+ férfi játékos alkot egy csapatot.
Az első forduló alkalmával egyik csapat sem tudott 100 százalékos sikert elérni, jelenleg két csapat azonos pontszámmal áll az élen, a szombathelyieknek jelenleg jobb a szettaránya. Egyetlen csapat áll jelenleg pont nélkül, de a második fordulóban még javíthatnak. Jó néhány olyan játékos is pályára lépett, akikkel már elég rég találkozhattunk versenyen.
A jó hangulatú versenyt csak fokozni tudta az a gulyásleves, amit a herceghalmi Abacus Business & Welness Hotelnek köszönhetnek a résztvevők.
A verseny második, egyben záró fordulója május 5-én a Gold Squash Clubban lesz.

A 2019-es ESF1-es képzés ismét Budapesten lesz, használd ki a lehetőséget!
A világ minden pontján elfogadott (ESF és WSF által is akkreditált) képzés 2019. március 14-17 között a Griff Squash Clubban. Részletek és jelentkezési lap ITT elérhető.

Nagyjából a feléhez érkezett el a hétvégi versenyekkel a Körverseny sorozat. Az idén ismét bevezetett szezonális verseny a hölgyek mellett a férfiak A, B, és C kategóriájában lett meghirdetve. A versenysorozat záró eseménye az Országos Bajnokság után kerül megrendezésre Budapesten, a pontos helyszín még egyeztetés alatt van. A záró verseny minden kategóriában már pénzdíjakért és tárgynyereményekért zajlik majd. Minden kategóriában a 8-8 legeredményesebb játékos léphet majd pályára a végső győzelem megszerzéséért.
A hölgyeknél jelenleg 17 játékos, az A kategóriában 33, a B kategóriában 50 és a C kategóriában 78 játékos vett részt eddig a versenyben. Minden kategóriában stabil az élen álló pozíciója, de még egyikben sem hirdethetünk fix befutót. Minden kategóriában nyitott még a 8-8 résztvevő személye.

A Körverseny állása a Ranglisták között, vagy a férfi ITT, a női ITT is megtekinthető.

A Körverseny szabályzata a Szabályzatok között és ITT is megtekinthető.

Szombatom Budapesten került megrendezésre a Zsindely Áruház Kupa, ahol TOP16-os férfi s női verseny is zajlott.
A hölgyeknél az elődöntőben Chukwu Hannah húzódást szenvedett, így már ezt a meccset sem tudta befejezni. Remélhetően ez csak egy gyorsan elmúló sérülés. A végső sorrend:
1. Csókási Gabriella (Szegedi Tisza Fallabda SE)
2. Kiss-Máté Csenge (Top Chalemge SE)
3. Udvardi Leonóra (Top Challenge SE)
A férfiaknál Dévald Péter kirobbanó formában játszott. Az első fordulóban sikeresen győzte le Cséffalvay Dánielt, akivel versenyben vannak a válogatott tagságért. A harmadik helyért játszott mérkőzésen Boros Dávidot is legyőzte, aki szintén versenyben van a kerettagságért. Ezzel még mindig nyitott a férfi válogatott összetétele, a csapat összetételét legkésőbb március végéig kell kialakítani.
1. Karajcsák Márk (Budaörsi Labda Egylet)
2. Sebők Benedek (Szegedi Tisza Squash SE)
3. Dévald Péter (Squashberek SE)

Szegeden a C kategória játékosai léptek pályára. A győzelmet Maróti László (Marostő SE)szerezte meg Lengyel Szilárd (MAFC evopro SE) előtt. A harmadik helyen Karnauf Tamás (Sport Elit SE) végzett.

A Nemzeti Versenysport Szövetség tegnap tartotta Évértékelő és Év Sportolója Díjátadó Gáláját. A rendezvényen 36 sportági szövetség 49 legjobb sportolóit díjazták. A MF(S)Sz javaslatára a sportág 2018-as teljesítménye alapján a férfi válogatott  (Krajcsák Márk, Farkas Balázs, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Török András és Kamocsai Bendegúz) kapott díjat, melyet a csapat nevében Farkas Balázs vehetett át.
Ismét gratulálunk a csapatnak a kiemelkedő eredményéhez, és reméljük, hogy a divízió 1-ben is meg tudják majd állni a helyüket az angliai versenyen.

     

Február 7-én kerül megrendezésre a Nemzeti Versenysport Szövetség Évértékelő és Év Sportolója Díjátadó Ünnepsége. Ezen az eseményen a Férfi válogatottunk is díjazásra kerül a 2018. évi Európa Bajnokságon elért kimagasló eredményéért. A rendezvényen Krajcsák Márk elnök, Farkas Balázs a csapat tagja, és Képes Gábor főtitkár vesz részt a MF(S)Sz képviseletében.

A hét végén Ljubljanában rendezték meg az idei Szlovén Junior Open versenyt, ahol két szegedi fiatal is részt vett az u17-e korcsoportban. A fiúk két csoportban kezdték meg a versenyt. A legjobb négy között Takács Benedek a döntőben azt az osztrák fiút verte, aki Jeszenszky Zolit elütötte a döntőbe kerüléstől. Takács Benedek az első, míg Jeszenszky Zoltán a harmadik helyen végzett.
Gratulálunk a fiataloknak az elért eredményhez.

Szombaton a budapesti RSC klubban került megrendezésre a B kategóriás ranglista verseny. Az eseményre 25 nevezés érkezett be, pályára lépett Chukwu Hannah is, aki ezúttal a felnőtt férfi mezőnyben is megmérettette magát.
A győzelmet Rózsa Barnabás ( Budai Sport Egyesület) szerezte meg, aki még junior versenyző. A döntőben Füredi Pétert (Csé-Team Sport Egylet) győzte le. A harmadik a kecskeméti Etalon SE versenyzője Rabi Illés lett, aki a verseny első kiemeltje volt.
Chukwu Hannah a negyedik helyet szerezte meg, ami 15 éves korához képest egy férfi mezőnyben kiemelkedő teljesítmény.
Szegeden a D kategóriás verseny zajlott, meglehetősen szerény részvétel mellett. A dobogó tetejére Barta Péter (Bodrogi Sport Club)állhatott fel, megelőzve Csuri Richárdot (Marostő SE). A harmadik helyet Csontos Ottó (Etalon SE)szerezte meg.

2019. február 16-17-i hétvégén a City Squash Clubban kerül megrendezésre az idei Diákbajnokság. A Szövetség képviselői korábban egyeztettek a Diáksport Szövetséggel, de nem sikerül olyan engedményt kapni, amivel Diákolimpiát rendezhetnénk. Szeretnénk, ha pár év múlva a verseny ismét a rangosabb és felvételi pontot is adó Diákolimpia nevet viselje, de komoly követelményeknek kell megfelelni. Az anyagi feltételeknek még meg is tudnánk felelni, de a résztvevők számának el kell érnie a 300 főt.
Ezt a létszámot helyi selejtezőkkel, budapesti, városi, megyei elődöntőkkel lehetne feltornázni, melyet a következő szezonban tervezünk megszervezni. Addig is kérjük az egyesületek, utánpótlással foglalkozó edzők segítségét, hogy indítsanak el minél több fiatalt a versenyen, hogy lássuk, hogy ténylegesen van-e lehetőségünk 2021-re ismét Diákolimpiát rendezni. A versenyen mindenki elindulhat U9, U11, U13, U15, U17, U19 kategóriákban leány és fiú csoportokban. Versenyengedély nem szükséges, szülői hozzájárulás is elegendő. A versenykiírás a Versenynaptárban érhető el.

 

A férfi I. osztályban a kiemelkedő negatív hír, az, hogy a Sport Elit SE I-es csapata nem jelent meg a fordulón, ezzel kizárásra került a versenyből. A szabályzat szerint pénzbírság, visszasorolás és a játékosokra a díjak befizetéséig eltiltás kerül kiszabásra. A csapat első fordulós eredményei is törlésre kerülnek, ezzel kissé módosul az első forduló utáni állás is. Reméljük, hogy ez kivételes eset lesz az idei versenysorozatban, az egyesület vezetői még nem jelezték a Szövetség felé a távolmaradás okát. A csapat törlése kis mértékben módosítja a harmadik forduló időrendjét is, ezt hamarosan közzétesszük a versenynaptárban.
A lejátszott mérkőzések során a szegedi csapat szorosan, de legyőzte a tavalyi bajnokot, így nagy lépést tett a végső siker felé, és visszaszerezheti a tavaly elvesztett bajnoki címet

    

A hét végén zajlott Prágában az idei Cseh Junior Open, ahol 10 magyar játékos lépett pályára. A verseny jellemzői a sok nevező, a három helyszín. volt. Az első napon minden játékosunknak két-két mérkőzése volt. A lányoknál Hannah és Vanda az U17-ben indultak. Hannah sikeresen vette mindkét akadályt, Vandának csak az első sikerült. Sáli Barna az U13-ban játszott, és a második mérkőzését sajnos elvesztette. A fiúk U17-es korcsoportjában négy játékosunk is pályára lépett. Takács Beni mindkét mérkőzését nyerte így ő már a legjobb nyolc között volt. A többiek, Simon Dani, Nagy Simon és Jeszenszky Zoli, csak egyet-egyet nyertek, így zárták a napot. A fiút U19-es versenyében három tatabányai játékosunk nevezett. Az első mérkőzést mindhárman sikeresen nyerték, de a sorsolás szeszélye révén a második körben a Dévald testvérek egymással kerültek szembe, ezúttal Peti bizonyult jobbnak. Kamocsai Bendegúz nyert a második mérkőzésén is. is tovább menetelt.

A senior játékosok hosszú kihagyás után ismét Veszprémben léphettek pályára. A három pályára ezúttal 35 nevezés érkezett, néhányan két korcsoportban is pályára léptek. Ismét voltak olyanok, akiket még nem, vagy elég régen láttunk versenyen, reméljük kedvet kaptak és jönnek majd további versenyekre is. A házigazdák mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat, remek vendéglátók voltak.  A nagy létszám miatt nem került minden hely kijátszásra, néhányan csak két mérkőzést tudtak játszani.

Ezen a hétvégén az On Line Squash Club adott otthont az idei év első junior versenyének.
Negyven induló nyolc kategóriában mérettette meg magát.
A csekély létszám ellenére remek  kis mérkőzéseket láthattak a jelenlévők.
Külön figyelemre méltó az U11-es korosztály ahol a nyolcas  tábla öldöklő, öt szettes mérkőzésekkel volt tarkítva.
Lőrinczi Zsombor  szerezte meg az első helyet, azt a Németh Nándit  verve, aki első haladó versenyén indult ezen a szombati napon.
A lányoknál Kovács Brigitta  lett az első.
A 13-as fiúk versenyét Somodi Balázs nyerte, csapattársát, Révész Rudolfot verve.
A lányoknál összevont 13-15 lett megrendezve. Ezt most már írhatom – papírforma szerint Juhász Nóra nyerte meg.
A 15-ös fiuknál Komlódi Regő visszavágott Sáli Barnának, most ő lett a kategória győztese.
A 17-es srácoknál Nagy Simon vs. Simon Dániel döntő volt. amit Nagy Simon nyert 3/1 arányban.
A lányoknál Laskai Vanda sikerét hozta ez a korosztály, Harmath Esztert verte meg a döntőben.
A legidősebb fiúknál Dévald Péter 3/0-ra verte Kamocsai Benit, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára.
A következő junior verseny február 16-án lesz a Diákbajnokság, ahol mindenkit szeretettel várunk.
Addig is mindenkinek jó sok-sok edzést kívánok.

Farkas János beszámolója

 

Szombaton került megrendezésre a Wanda borház – Promatech Összevont ranglista verseny, melyen nagyon szép mezőny jött össze a női és a négy férfi kategóriában.
A legjobbak szombati “A” kategóriás versenyén Hoffman Péter és az egri Boros Dávid remek formában kezdte az évet. Mindketten rendesen meg tudták szorítani a 14-szeres magyar bajnok Krajcsák Márkot. Hofi és Dávid is hozott el szettet, Márktól, sőt Dávid még két tie-breaket is.

Márk nagyot küzdött, lábbal és fejben is bírta a nyomást és végül győzni tudott.

  1. Krajcsák Márk
  2. Hoffman Péter
  3. Boros Dávid

A január 12-re tervezett senior ranglista versenyt a szervezők eltolták egy héttel, így 2019. január 19-én kerül megrendezésre Veszprémben a Fenyves Sport Clubban.
Az időpont módosítását az tette indokolttá, hogy a 12-és megrendezésre kerülő utánpótlás versenyen sok senior korú játékosnak van kötelezettsége, így nem tudnának részt venni az év első senior versenyén. Reményeink szerint ez a módosítás nagyobb részvételt fog biztosítani a versenyen. Vélhetően ez a módosítás nem fog gondot okozni, mert eddig csak csekély számú nevezés érkezett.

A hét végén Egerben a soron következő összevont versennyel kezdődik meg a 2019-es év versenysorozata. A versenyre még csütörtök délig lehet nevezni a Versenynaptár menüpont alatt. A rendezők több programmal várják a résztvevőket.
A szombati versenynapról netes közvetítésen lehet követni a mérkőzéseket a verseny ideje alatt az alábbi linkre kattintva:

https://www.facebook.com/egrisquashse/videos/135761627339097/UzpfSTE3MDIyOTEwNzM6Mjc4NTYyODE2MTY1Njcy/