Csapatbajnokság 2. forduló

Az elmúlt hét végén 7 helyszínen zajlott az Országos Csapatbajnokság második fordulója. Szombaton a II., III., és IV. osztály találkozott, az I. osztály mérkőzései vasárnap kerültek lebonyolításra.
A II. osztály a felújított Budakalászi Sportcsarnokban találkozott a versenynap több szoros küzdelmet hozott. A sorozat jelenlegi állás szerint a feljutás már kiszámítható. A III. osztály a Gold Squash Clubban találkozott. Itt is jellemző volt a szoros mérkőzés, öt meccsen döntött a szettek aránya, volt ahol a megszerzett pontok döntötték el a győzelmet. Ebben az osztályban még nyitott az első hely megszerzésének lehetősége. A IV/A csoport  Szegeden és Szombathelyen játszott. Egy csapatot távolmaradás miatt ki kellett zárni a versenyből. A két elsőségre esélyes csapat a harmadik fordulóban találkozik majd egymással. A IV/B csoport Budapesten és Debrecenben játszhatott a pontok megszerzéséért. Itt is sok mérkőzés dőlt el a megnyert szetteknek köszönhetően. Itt már az első forduló után ki kellett zárni egy csapatot, mert nem jelent meg.
Vasárnap az I. osztály csapatai találkoztak Szegeden, ahol eseménydús forduló zajlott. A házigazdák igazoltak egy finn játékost, aki a PSA ranglistán az ötvenedik hely környékén helyezkedik el jelenleg. Ez természetesen kicsit megváltoztatta az esélyeket. Ebben a csoportban egy szoros mérkőzés volt, ahol a szettek döntötték el a győzelmet, és ezen a mérkőzésen léptette le a bíró az egyik játékost is. Ezt a helyzetet többen többféleképpen értékelték. A többi mérkőzés végeredménye sima győzelmekre utal, de a mérkőzések ennél szorosabban zajlottak. A nap legérdekesebb találkozója a PSA I. és a hazai csapat találkozója volt. Jellemző, hogy minden mérkőzés 3/2-es végeredménnyel zárult. A győzelmet végül a hazaiak szerezték meg, ezzel esélyt szerezve a végső győzelemre is. A végső győzelem sorsa még itt is nyitott, ezért izgalmas utolsó fordulóra számíthatunk május 25-én.

Share this post

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük