ESF European Team DIV 1&2 Squash Championships 2023

ÚJRA A SQUASH ELITBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT❗️🇭🇺

Április 26-29. között Finnországban, Helsinkiben versenyez a magyar válogatott a Divízió 1-es Csapat Európa-bajnokságon, ahol a kontinens legjobb 9 csapata lép pályára.

Magyarország az öt csapatos A-csoportba került, ahol Anglia, Németország, Wales és a házigazda Finnország lesz az ellenfele.

A csapat minden eddiginél erősebb felállással utazik:

1. Farkas Balázs

2. Kamocsai Bendegúz

3. Püski Lénárd

4. Simon Dániel

5. Takács Benedek

6. Krajcsák Márk

A csapattal utazó szövetségi kapitány, Krajcsák Márk így nyilatkozott a játékosokról és az esélyekről.

“Azt gondolom, hogy ez a valaha volt legerősebb magyar csapat, de az első osztályban bent maradni most még nehezebb lesz, mint az első debütálásunkkor. A finneknél papíron jobbnak számítunk, de a többi csapat ellen nem nekünk áll a zászló, ami közel sem azt jelenti, hogy ne lenne esélyünk, sőt!

Farkas élete formájában játszik és nem egyszer igazolta, hogy a top 20-asokra is veszélyes lehet. Lévén, hogy a világranglistás versenyekre egyedül utazik, biztos vagyok benne, hogy a válogatott biztatása, tüze, a maximumot hozza ki belőle.

Kamocsai az elmúlt éveket nemcsak itthoni edzésekkel, hanem nemzetközi táborokkal is erősítette. Sokat javult a játéka és egyre komfortosabban érzi magát a pályán nehéz ellenfelek ellen is.

Püski 4 éves amerikai tanulmánya és edzőtáborozása olyan tapasztalatot adott neki, ami Balázs után itthon kiemelte a mezőnyből.

A két fiatalunk Simon és Takács is Amerikában készülve, és onnan hazatérve fogja erősíteni a válogatottat, aminek nagyon örülök. Kinti edzőjükkel egyeztetve kirobbanó formában vannak és profi körülmények között készülhettek fel a kontinensviadalra.

Várhatóan a torna során három mérkőzést kellene megnyernünk a Divízió 1-ben maradáshoz, ami borzasztó nehéz lesz, de teljesíthető.

A 4 nap során az első két nap két meccsünk, a második két nap egy-egy meccsünk lesz.”

A magyar válogatott az első meccsét szerda reggel 9:30-kor Wales ellen kezdi.

A Szövetség közösségi felületein, MF(S)Sz Facebook oldalon és Instagramon folyamatosan beszámolunk a csapat eredményeiről, kövessétek, szurkoljunk együtt!

HAJRÁ, MAGYAROK!

Share this post