Delta Országos Egyéni Squash Bajnokság 2023

Hétvégén sikeresen lezajlott az Aktív Squash Clubban az egyéni országos bajnokság.

Az elmúlt évek bajnokai 2023-ban is megvédték címüket, a dobogók legfelső fokára ismét Chukwu Hannah és Farkas Balázs állhatott fel.

Lőrinczi Balázs a beszámolóját olvashatjátok:

Idén az Aktív Squash Club adott otthont a Delta Országos Egyéni Squash Bajnokságnak. A névadó szponzor Delta Systems Nyrt. mellett az Éltex támogatta a verseny létrejöttét. Köszönjük szépen ezúton is!

A versenyre 10 női és 50 férfi játékos nevezett. A lebonyolítás a nőknél 16-os főtáblával, férfiaknál 32-es főtáblával és 32-es kvalifikációval zajlott. A játékosok között több junior is képviseltette magát.

A selejtezőben a 8 kvalifikációs hely kijátszása volt a cél. A selejtezőben továbbjutók a főtábla 8 kvalifikációs helyére jutottak be, ezzel alakult ki a végleges férfi főtábla.

A versenyt megelőző héten Püski Lénárd sérülés miatt visszalépett, így a kvalifikációból még egy fő tovább jutahatott, mint szerencsés vesztes.

A női mezőnyben játszott az egri egyesület 10 éves junior versenyzője, Kun Krisztina, akire igazán büszkék lehetünk mindannyian! Az alacsony létszám miatt hamar kialakult az elődöntő névsora. Szécsi-Páj Linda és Kiss-Máté Csenge játszott az alsó ágon és a címvédő Chukwu Hannah a junior tehetség Juhász Nóra ellen lépett pályára. Csenge 3:0 arányban verte Lindát, ezzel Csenge került a döntőbe Hannah ellen, aki szintén 3:0-ra győzött Nórival szemben. Az egész hétvége legizgalmasabb mérkőzése lett végül a 3.helyért folyó küzdelem Nóri és Linda között. Sajnos a szócsata sem maradt el, de Nóri fordítani tudott az első szett elvesztése után. Nóri játéka megmutatta milyen komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt időben. Linda játéka nagyon stabil volt, de a fáradság őt is utolérte, mivel Nóri szívét lelkét beleadta a mérkőzésbe, ezzel pedig igencsak megnehezítette Linda dolgát. Az eredmény végül Linda győzelmével zárult 3:2 döntő szett 21:19 arányban.

A női döntőben Hannah magas szintű magabiztos játékkal 3:0 arányban verte Csengét, ezzel megszerezve zsinórban 5. bajnoki címét.

A férfi főtábla mérkőzései az esélyeknek megfelelően alakultak egy-egy kivétellel.

Sáli Barnabás, aki a kvalifikációból küzdötte fel magát Bíró Balázzsal került szembe, aki az első szett után feladta a mérkőzést sérülés miatt, majd Tóth Miklós ellen egy rendkívül szorossá vált mérkőzésen 2:3 arányban maradt alul. Tóth Miklós 2:0 arányban vezetett majd Sáli Barnabás kiegyenlített 2:2-re. Az utolsó szettben Tóth Miklós már magabiztosan hozta a győztes szettet. Miki ezután egy újabb kemény, szoros mérkőzést játszott Kamocsai Bendegúzzal, ahol most Beni jött ki győztesen hatalmas csatában. Beni a döntőbe jutásért Simon Dániel ellen játszott, ahol Dani 3:0 arányban nyert magabiztos játékkal. Ez a mérkőzés is rendhagyó, mivel Dani fiatal tehetségként életében először döntőt játszhatott a címvédő Farkas Balázzsal.

Farkas Balázs a 4 között Takács Benedekkel került szembe. Takács Beni a hozzá méltó kreatív erős játékkal próbálta visszaverni Farkas Balázs profizmusát, de 0:3 arányban alul maradt.

A férfi döntőben már nem volt kérdés, hogy Farkas Balázs magabiztosan nyeri a Delta Országos Egyéni Squash Bajnokságot, amivel zsinórban a 6. bajnoki címét vihette haza!

Most pedig néhány gondolat a 2023-as bajnokoktól:

Chukwu Hannah: “Az elmúlt remek szezonomnak tökéletes megkoronázása volt ez az 5. Országos Bajnoki cím! Gratulálok sporttársaimnak, és köszönöm a szervezők, bírók munkáját! Jövőre előre a 6.-ért!”

Farkas Balázs: “Nagyon örülök, hogy sikerült zsinórban a 6. felnőtt magyar bajnoki címemet megszereznem. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki kilátogatott a versenyre és szurkolt nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megvédeni idén is a címemet!”

Köszönjük szépen szponzorainknak, kiemelten a névadó szponzornak, a #Delta Technologies Zrt.-nek, valamint az Éltex-nek a támogatást!

Share this post