Junior válogatott

Püski Lénárd junior szövetségi kapitány megtartotta a 2023/24 szezon második összetartását a bő keretnek. Őt kérdeztük a hétvégéről:

Mi volt a hétvége célja?

Az U15, U17, U19 bő keret, közel húsz játékos a hétvégét együtt töltötte, ahol több időt fordítottunk a csapatépítésre, hiszen a junior Európa-bajnokságokon az U19 egyéni versenyszám mellett csapatként leszünk jelen.

Hogyan épült fel a két nap?

Szombat délelőtt fizikai és taktikai felméréseket végeztünk a fejlődés nyomon követése okán.

Ezután egy három részből álló csapatépítés következett főtitkárunk, Kékesi Zsuzsanna vezetésével, aki a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének és a Kids Coach Szövetségnek is tagja. Fókusz az intuíción, kreativitáson, a nyomás alatti (jelen esetben időkényszer) gyors döntéshozatali és cselekvési készségen és az önreprezentáción volt.

Ebéd után irányított játékokat végeztünk, célként megtalálni mindenkinek a legkomfortosabb stílusát.

Vasárnap Székely Mónika gyógytornásszal kezdtük a napot, ahol a dinamikus mobilitás kapott nagy hangsúlyt, mindenkiben tudatosítva, hogy a legsérülékenyebb testrészeire fektessenek figyelmet egyéni bemelegítés során.

Ezt követően a játéké volt a főszerep, mindenki lehetőséget kapott, hogy egyrészt a tegnap tanultakat gyakorolja, másrészt olyannal is pályára lépett, akivel korábban talán még sosem.

Meg vagyok elégedve teljesítményükkel, köszönöm a nevelőedzők munkáját, mindenki szépen dolgozik, a fejlődés látható.

Lesz még összetartás az EB-k előtt?

Az U19 utazó keretnek lesz a márciusi egyéni és csapat EB előtt, ahol az utazó csapat tagjai vesznek részt. A csapat tagjai: Juhász Nóra, Pescarescu Tamara, Komlódi Regő, Sáli Barnabás és Szabolcsi Márk.

A portói U15-17 csapat Európa-bajnokság előtt is lesz egy találkozó. Még nincs meg az utazó csapat, így biztatni tudok mindenkit, hogy eddzen, játsszon minél többet.

Játékosaink a következő hetekben számos versenyen vesznek részt, Németországban, Ausztriában, Horvátországban és itthon, így lesz lehetőség éles mérkőzéseken gyakorolni.

Köszönjük a City Squash Clubnak és a Szövetségnek az esemény létrejöttében való segítséget, a játékosoknak a részvételt, az edzőknek a kitartó munkát, a szülőknek a támogatást.

Képek a Junior Squash Elit Facebook oldalon találhatók.

Share this post