A-B-C-D verseny összefoglaló

Múlt hétvégén a 4. Összevont Ranglista verseny Százhalombattán, az Omega Sportcentrumban került megrendezésre. Sinkovits Balázs beszámolója:

Kifejezetten jó létszámmal és erős mezőnnyel sikerült megrendezni a februári összevont ranglista versenyt. A szervezők nevében remélem, hogy mindez részben annak is köszönhető, hogy a versenyzők szeretnek nálunk játszani és elégedettek a verseny megrendezésének színvonalával. Külön öröm látni, hogy a távolabbi klubokból is sok versenyző érkezett mindkét nap küzdelmeire.

A szombati nap az A és C kategóriásoké volt – előbbiben 12, utóbbiban 20 nevezővel. Az A kategória mérkőzései a főtáblán alapvetően a várakozásoknak megfelelően alakultak, ami kiemelendő, az egyrészt Kamocsai Bendegúz és Kispéter Ádám igen szoros mérkőzése az elődöntőbe kerülésért, ami végül Kamo győzelmét hozta 3:2-es arányban, illetve Komlódi Regő és Szebeni Péter csatája, ahol Regőnek, aki most indult először az A osztályban, sikerült meglepnie Petit, és így ő került az elődöntőbe. Itt Krajcsák Márkkal találkozott, aki a rá jellemző magabiztossággal és erőfölénnyel hozta a meccset. A másik ágon Kamocsai került össze Tóth Mikivel, akit 3:1-es arányban győzött le. A döntőben egy játszma erejéig nagyon jól összerakta azt a játékot, ami működhet Márk ellen – de a többi szettet Krajcsák magabiztosan hozta, így 3:1-es arányú győzelemmel ő nyerte az A kategóriát. A bronzmeccsből Tóth Miki került ki győztesen Regővel szemben, ezzel a dobogó 3. fokára állhatott.

1. Krajcsák 2. Kamocsai 3. Tóth

A C kategória selejtezőkkel kezdődött, ahol kifejezetten izgalmas összecsapást hozott Horák István és Kuti Patrik csatája. A fordulatos meccset végül István nyerte 3:2 arányban. A főtáblán a meccsek ezt követően viszonylag sima meccseredményekkel zárultak: a döntőig vezető 14 meccsből 11 3:0-ás eredménnyel végződött, köztük a két elődöntő is. A döntőbe két olyan versenyző került be, akik hosszabb kihagyás után tértek vissza a versenyzéshez: az egyik ágon Szendrei József verte 3 szettben Hurme Zakariást, a másik ágon pedig Bary Gábor győzedelmeskedett hasonló arányban Vas Dániellel szemben. Kettejük döntője rendkívül izgalmas csatát hozott: Gábor az első két szettet nyert, majd Szuti egyenlített, és végül döntő szettre került sor, amelyből Bary került ki győztesen. A bronzmeccset Hurme Zakariás nyerte egy simább mérkőzésen Vas Dániellel szemben.

1. Bary 2. Szendrei 3. Hurme

A vasárnapi versenynapon a B kategóriában 10 indulónk volt. Sok kifejezetten izgalmas meccset láthattunk: Horváth István egy ötszettesben verte Tóth Pétert az elődöntőbe kerülésért, ahol aztán szintén egy ötszettesben maradt alul Kiss-Mihály Istvánnal szemben. A másik ágon Tamásy Ábel jutott a döntőbe Németh Nándi legyőzésével. A döntő magas színvonalú és változatos játékot hozott. István stabil játékkal 2:1-re húzott el Ábellel szemben, Ábelnek azonban sikerült rendeznie a sorokat, és két szoros szettben végül felülkerekedett kettejük csatájában. A bronzérmet Németh Nándi hozta el Horváth Istvánnal szemben – megjegyzendő, hogy Nándi előző nap is versenyzett az A-sok között.

1. Tamásy 2. Kiss-Mihály 3. Németh

D kategóriában egy 16-os tábla jött össze, és az külön egy nagy öröm lehet mindannyiunk számára, hogy négy utánpótlás korú játékos is úgy döntött, hogy első alkalommal kipróbálja magát a felnőtt mezőnyben. Azt gondolom, hogy nagyon szépen megállták a helyüket: Lőrincz Nenád két skalpot is begyűjtött és Dévényi Flóra is nyert meccsel távozott. A felnőttek közt szintén most debütáló Makra Máté a harmadik helyig menetelt pontos, szép játékával. A döntő Szeged és Pécs összecsapását hozta: Petrovics Sándor végül egy viszonylag sima 3 szettes mérkőzésben múlta felül Vas Dánielt, így a kupa Szegedre került.

1. Petrovics 2. Vas 3. Makra

Minden helyezettnek szívből gratulálunk!

Share this post