Farkas az El Gouna PSA versenyen

Farkas Balázs a második körben búcsúzott Egyiptomban, miután egy nagyon szoros háromszettes mérkőzésen alulmaradt a világranglista 8. helyezett Tarek Momen ellen. 

Balázs a hétvégén a világ legjobbjaival játszhatott El Gouna-ban, a 198.000 USD összdíjazású Platinum versenyen. 

Első körben a korábbi VB döntős Omar Mosaadot verte egy bravúros háromszettes mérkőzésen, majd a korábbi világbajnok, Tarek Momen következett.  Itt sajnos nem sikerült a meglepetés, de nagyon szoros pontokkal maradt csak alul. (11-8, 11-8, 11-8)

“Nagyon jó érzés vol újra Egyiptomban pályára lépni, mivel ez a squash egyik fellegvára. Nyilván nem nekem szurkoltak többen, de így is nagyon jó volt a hangulat az egész meccsen, és értékelték a szép pontokat. Momen nagyon jól ki tudott jönni a nehéz helyzetekből és többször nyomás alatt tudott tartani. A nehéz helyzetekben jó ütés kombinációkat választott és pár hibát ütött csak az egész meccs során. Nagyon élvezem, hogy folyamatosan ilyen szintű mérkőzéseket játszhatok és mindig tesztelhetem, hogy miben kell fejlődni versenyről versenyre. Mindenki ellen más taktikával kell játszani és úgy érzem, ez jó hatással van a játékom fejlődésére. A következő megmérettetés a felnőtt Csapat Európa bajnokság Svájcban. Szerintem nagyon jó esélyünk van feljutni az első osztályba és mindenki nagyon jó formában is van a csapatból.”

Gratulálunk, Balázs, csak így tovább!

Share this post