Egyéni Európa-bajnokság 2024, Cuenca

Augusztus 21-24 között zajlott az egyéni Európa-bajnokság Spanyolországban, ahol Farkas Balázs és Takács Benedek képviselte hazánkat.

Az utolsó játéknap mérkőzés nélkül telt mindkét játékosunknak, ugyanis Farkas Balázs spanyol ellenfele, valamint Takács Beni is sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt. Balázs ezzel a 9., Beni pedig a 34. helyen végzett.

Farkas Balázs gondolatai:

“Úgy érzem, büszke lehetek az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményemre, minden meccsen megpróbáltam a legtöbbet kihozni magamból, de sajnos volt amikor nem ment a legjobban a játék.
Örülök, hogy ötből négy meccset sikerült nyernem és a 9. helyen zártam a tornát.

Remek felkészülés volt ez az EB a szezon első PSA versenyére, ugyanis holnap már utazok Cairoba, ahol remélem sikerül jól teljesítenem.

Nekem csak ez a verseny van a PSA Budapest Open előtt, így miután hazaértem, lesz még egy kis időm felkészülni és teljes erővel arra koncentrálni.”

Takács Benedek:

“Nem életem legjobb teljesítményét hoztam, de azért meg vagyok elégedve magammal. Kemény héten vagyok túl, hajtós meccseket sikerült megnyernem. 5-ből 3-at nyertem, 1-et elveszítettem, 1-et pedig fel kellett adnom, ugyanis az utolsó előtti meccsemen sajnos megsérült a térdem, és nem szerettem volna egy nagyobb sérülést kockáztatni.

Összességében örülök, hogy részt vehettem az Egyéni Európa-bajnokságon, és képviselhettem hazánkat.

Szerdán már indulok vissza az Egyesült Államokba és ott folytatom a Trinity College játékosaként a felkészülést az egyetemi bajnokságra, valamint a PSA Budapest Openre.”

Gratulálunk a srácoknak, és már nagyon várjuk, hogy a PSA Budapest Openen láthassuk őket élőben játszani!

Share this post