1. Összevont ranglistaverseny beszámoló

Múlt hétvégén elrajtolt az idei felnőtt versenyszezon.

Sinkovits Balázs (Fireballs SE, házigazda) beszámolója:

“Az első összevont versenynek a százhalombattai Omega Sportcentrum adott otthont, ahol jelentős technikai fejlesztések történtek, melyek segítették a verseny lebonyolítását és online követhetőségét. Mind a négy pályára kamera került, így első ízben volt nézhető a teljes versenyhétvége az interneten is. Emellett a digitális kijelzőknek köszönhetően a helyszínen is könnyen követhetők voltak a mérkőzések.

A négy kategóriában összesen 60 induló lépett pályára, közöttük jónéhány újonnan induló fiatal játékos, és ami számunka különösen örömteli volt: néhány régen látott nagyágyú is.

„A” kategóriában a legnagyobb visszatérő Papp Nándi volt, aki 8 éve nem indult egyéni versenyen. Most négy meccséből kettőt megnyerve, kettőt pedig 5 szettben elveszítve bizonyította, hogy még mindig nagyon éles, és egy kis edzésmunkával visszatérhet a legjobbak közé.

A kategóriát Püski Lénárd szettveszteség nélkül nyerte, második a szintén egész nap remek játékot mutató Kispéter Ádám lett, a bronzérem pedig Bíró Balázs nyakába került.

„C” kategóriában új ifjúsági indulóként Dévényi Flórával és Weiner Miksával találkozhattunk. Miksa első C-s versenyén, 12 évesen a vigaszágat meg is nyerte.

Ami a felsőházat illeti, a végső győzelem Hurme Zakariásé lett, aki a döntőben Kuti Patrikot győzte le. A dobogó harmadik fokára pedig Horák István léphetett fel. 

Vasárnap a „B” és „D” kategória mérkőzéseit rendezték. „B” kategóriában több kiváló mérkőzést is láthattunk, közül mindenképpen kiemelendő Németh Nándi és Kárai Boti 5 szettes párharca, valamint a szintén ötszettes Lőrinczi Attila – Kozma Jani mérkőzés. A versenyt legnagyobb esélyeshez méltóan Németh Nándi nyerte, a döntőben már viszonylag könnyedebben nyerve a szintén egész nap remeklő Bary Gábor ellen. Harmadik helyen Kárai Boti végzett.

A „D” kategória mezőnyét sajnos több sérülés is sújtotta, így többek között a döntő mérkőzés lejátszása is elmaradt. Az első hely így végül Király Zsolté lett, aki az elődöntőt követően a további játékot nem vállaló Szemes Pál előtt végzett, harmadik helyezett pedig Legény Ádám lett, aki Csákvári Zsoltot győzte le három szettben a kisdöntőben.”

Gratulálunk a hétvége minden helyezettjének, köszönjük a lebonyolítást az Omega Sportcentrumnak és a Fireballs SE-nek, valamint a verseny levezetését Horváth Istvánnak és az Omega Sportcentrum önkénteseinek.

Share this post