Szombaton került megrendezésre Vácott, a Néveri Squash Centrumban a BLADE Top 8 és a női mezőny fordulója.
Egy teljesen felújított klubban, remek hangulatban zajlottak a mérkőzések. Sajnos betegség miatt többen is visszaléptek. A hölgyeknél Farkas Fatime, míg a fiuknál Szabóky Márton és a Dévald testvérek. Mindannyian nagyon hiányoztak a mezőnyből.

Közepes érdeklődés mellett, viszont sok fiatal játékos részvételével lebonyolított “C” kategóriás verseny került megrendezésre a hét végén a CSC-ben.
Igen sok mérkőzés “csak” az 5. szettben dőlt el, így talán kevésbé akkora meglepetés ismételten, hogy az első négy kiemelt nem jutott dobogós helyhez. Ezúttal is kiemelem a sportszerű viselkedést a pályán illetve a bíráskodás alkalmával is. Végül a helyezettekről pár szóban. Mindkét elődöntő szoros, 5 szettes küzdelem mellett, szép játékkal 3 / 2 arányban billent a jobb fizikumú játékos felé, ezek után a bronzéremért a tartalékait jobban beosztó Szilvássy Levente győzött Bederna Gábor ellen. A döntőben Vidra Aladár nyert a hosszú idő után versenybe visszatérő Pásztor Gergely ellenében. Köszönet Böhm Gabinak a rendezésért, illetve a csodálatos porcelán díjakért is.
Pethő Zoltán beszámolója.

A City Squash Clubban megrendezett 2016. Decathlon Magyar Kupán kettős szegedi siker született. A Vidux-Tisza Se Csókási Gabriella, Takács Kata, Páj Linda, Laskai Vanda összeállítású női és Farkas Balázs, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Vas Máté Levente, Kiss Dániel alkotta férfi csapata is esélyeshez méltóan nyerte meg a Kupát.

A City Squash Club jelezte a Szövetség felé, hogy szívesen megrendezné az elmaradásra ítélt december 3-i C kategóriás versenyt. A felajánlást elfogadtuk, tehát december 3-án megrendezésre kerül a betervezett verseny, de a helyszín a Marczibányi tér lesz.

A hétvégén Wroclawban rendezték a Lengyel Junior Opent. A magyar csapatot Bori Filyó (GU17), Takács Eszter (GU19), Dániel Simon (BU15), Ákos Pocsai, Kristóf Konecsni (BU19) és jómagam, Rózsa Barnabás (BU17) alkottuk.

Kis módosítással kerül sor a szezon első TOP 8-as pénzdíjas versenyére. A legjobb férfi versenyzők mellett a hölgyek lépnek pályára, a C kategória a klub adottságai miatt elmarad. A verseny támogatója a BLADE sportszermárka lesz, házigazdája a váci Néveri Squash Club. A verseny össz pénzdíja 150.000.- Forint, ez így karácsony előtt kissé vonzóbbá teszi az eseményt. A három pálya miatt a férfi indulók számát 16 főben maximálta a rendezőség, a hölgyeknél szabad a pálya.
A versenykiírás a Versenynaptárban megtalálható.

A hét végén került megrendezésre Budapesten a Gold Squash Clubban az első junior válogatott edzés.
Remek hangulatban, majdnem három órán át tartott az összejövetel.
Reméljük sokak számára eredményes és tanulságos volt az együtt eltöltött pár óra. Mindenkit szeretettel várunk a következő összetartáson is.
Farkas János

Az OnLine Squash Club adott otthont a szombaton megrendezett és maratonira nyúlt D-s verseny újabb, jó hangulatban lezajlott fordulójának. Igen szép számmal (30 fővel) neveztek a kategória versenyzői és szerencsére – nemcsak az időjárásnak köszönhetően – mindannyian meg is jelentek. Külön örvendetes tény, hogy népes csapattal érkeztek vidéki egyesületek játékosai pl. Egerből, Kiskunhalasról, Szegedről, vagy Sopronból is. Szerintem nem csak számomra, de sok, korábban alig ismert és látott versenyző is komoly játékerőt képviselt, talán ennek is tudható be, hogy az első négy kiemelt nem jutott a legjobb nyolc közé, de számtalan meccs is csak az ötödik szettben dőlt el.
A végső győzelmet Varga Norbert szerezte meg, aki a döntőben az addigra már erejével elkészült, egri Kőműves Andrást verte 3 szettben, hasonló arányban győzött a “régi-új”, soproni Balogh Sándor ellenfele, a szegedi Végh Zsolt ellenében. A vigaszág győztese Kovács Attila szintén Sopronból, valamint dicséretes a halasi Szűcs Liza eredménye is, aki egyetlen női játékosként az előkelő 13-16 helyen végzett.

Pethő Zoltán beszámolója

Az idei első utánpótlás válogatott összetartás november 19-én, Budapesten, a Gold Centerben lesz, 10:00-tól, előre láthatólag maximum két óra időtartamban.
Az összetartást Shakel Khan tartja Farkas János segédletével.
Meghívottak névsora:
U15: Nagy Simon, Takács Benedek, Mannheim Martin, Jeszenszky Zoltán,
Laskai Vanda, Harmath Eszter, Chukwu Hannah
U17: Dévald Péter, Dévald Tamás, Kamocsai Bendegúz, Filyó Borbála, Szabó Mercédesz
U19: Pocsai Ákos, Lantos Olivér, Füzes Alexander, Gerdán Barna,
Nagy Sára, Roth Eszter, Szunomár Blanka, Takács Eszter, Szeberényi Noémi
Szeretettel várjuk a szülőket, edzőket, amennyiben bárkinek bármi kérdése lenne megpróbáljuk megoldani, megválaszolni.

Shakeel Khan és Farkas János

Szombaton a seniorok csapatversenye kezdődött meg Taksonyban, ahova ezzel visszatért a szövetségi versenyrendszer. A népesebb mezőny a 45-ben alakult, itt hat csapat nevezett, a fiatalabb korcsoport (35+) csak három csapatot tudott felvonultatni. A létszám miatt a 45-ös csoport két forduló alatt játssza ki a teljes kört, a 35-ösök viszont kétszer játszanak körbe. Az idősebb korosztály ismét bebizonyította, hogy izgalmas, és látványos mérkőzéseket tudnak játszani, tényleg élvezetes versenyt láthattunk. Sajnos egy kisebb sérülés vetett árnyékot a napra, Dákai Pistinek mielőbbi jobbulást kívánunk.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten a City Squash Clubban a soron következő junior fordulót.
Hét korcsoportban 44 indulóval  délelőtt 10 órakor kezdődött a verseny.
Bevallom kicsit személyes kudarcként éltem meg ezt a kevés indulói létszámot, mert gyakorlatilag, ha átlagoljuk a dolgot, még 6 főre sem jön ki a korosztályos létszám, hiszen voltak többen is, akik két korcsoportban is indultak.
Elvileg a szövetségen belül én lennék az a személy, aki az utánpótlás szakágért felelős, lassan már a második éve, és ötletem sincs, hogy miként lehetne felfejleszteni a gyermekek számát.
Az fontos, hogy itt az igazolt játékosok /versenyen résztvevő/ számára gondolok.
Sokakkal beszélgettem tegnap, és igazából ott van jelentős utánpótlás nevelés, ahol egyesületi formában működnek a dolgok, havi tagdíjakkal, szervezetten, a pályák tulajdonosaival, üzemeltetőivel egyetértésben.

Egyetlen leány indulónk, Nagy Sára, a későbbi 2. helyezettet kapta első körben, és sajnos sima vereség. Jó volt az ellenfél. Utána szorosabb meccsek, győzelem, vereség, s végül a 12. hely.
Dévald Tamásnak sem kedvezett a sorsolás, a második körben kikapott, így 17-32 között küzdött, ahol szoros meccseken át a 20. helyet szerezte meg. 50 indulóból, és nem voltak gyenge játékosok.
Dévald Péter okos, pontos játékkal bekerült a legjobb 4 közé ugyanebben a korosztályban, de ott két erős ellenféltől vereség, de büszkék vagyunk a negyedik helyére.
Nagy Simon, a 15-ös korosztályban 3 szoros meccsen nyert, kettő szoros meccsen kikapott, de az elért hetedik hely, (45-ből) nem mondható kudarcnak.

Nagy Ferenc beszámolója.

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a VÁV Union Griff Open összevont verseny, melynek mindkét versenynapján élőben lehet követni a centerpálya mérkőzéseit az alábbi linken:

https://www.youtube.com/c/GriffSquashFitnessClubBudapest/live

A verseny ideje alatt a csoportok eredményei is élőben követhetőek lesznek az alábbi eléréseken:

A kategória: https://goo.gl/0tLUQB
B kategória: https://goo.gl/Ht4Hxl
C kategória: https://goo.gl/erckgv
D kategória: https://goo.gl/R56vRo
Női kategória: https://goo.gl/MDjoa2

Edzők, testnevelők, szülők, figyelem!
EGY NAP AZ UTÁNPÓTLÁSÉRT
Konferencia – immár hatodszor – a MOB és a Decathlon támogatásával, az Utanpotlassport.hu szervezésében, 2016. december 5-én a Hunguest Hotel Millenniumban (Bp. VIII., Üllői út 94-98.). Az utánpótlás-nevelés legsikeresebb, rendre teltházas rendezvényeinek egyike évről évre. Jelentkezz most!
Főbb témakörök:

A hét végén kerül megrendezésre a szezon második összevont versenye, a helyszín ismét a Griff Squash Club lesz. Ezúttal szombaton a B és a D kategória játékosai léphetnek pályára, vasárnap a női, az A és a C mezőny játszik majd. A hölgyek és a legmagasabb férfi kategória a pontok mellett a támogatók által felajánlott pénzdíjakért is játszanak. Mindkét nap követhető lesz online is, az elérés linkjét hamarosan közzé tesszük.
A rendezők felhívása azok részére, akik az első összevont versenyen nem tudták átvenni a pólóikat, itt megtehetik. Akik ezzel nem tudnak élni, a griffsquash14@gmail.com címen vegyék fel a kapcsolatot a  rendezőkkel.

Kicsit nehézkesen, de beérkeztek a Salming Országos Csapatbajnokság első fordulójának az eredményei, és feldolgozásra is kerültek. Sajnos ismét az első osztályban kellett azzal szembesülnünk, hogy egy csapat csak csökkentett létszámban tudott kiállni, vélhetően ezzel meg is pecsételte a sorsát az csoportjában. Az eredmények a Versenynaptárban, a részletesebb eredmények pedig a Versenyarchívumban találhatóak meg.
Egy rövid áttekintés az első fordulóról:

Krajcsák Márk szövetségi kapitányA MF(S)Sz elnöksége a mai napon megtartott elnökségi ülésén egyhangú szavazat mellett nevezte ki Krajcsák Márkot a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitányának. Márk a feladatért térítést nem kap, de az összetartásokra költségtérítésben részesül.

A másik fontos napirendi pont a Ranglista Szabályzat módosítása volt, ami a jövőben engedi külföldi játékosok felvitelét a hazai ranglistára. A módosított szabályzat a Szabályzatok menüpont alatt érhető el, holnaptól kerül bevezetésre.

Október 18-án a MF(S)Sz elnökségi ülésén az egyik napirendi pont a válogatottak szövetségi kapitányainak kijelölése volt. Korábbi egyeztetések után az elnökség az alábbi döntéseket hozta:
Az utánpótlás válogatottak szövetségi kapitányi feladatok ellátásával Shakeel Khant bízta meg. Az elnökség döntése alapján az U15 és az U17-es válogatott elnökségi költségtérítéssel vehet részt az Európa Bajnokságon. Az U19-es válogatott költségtérítés nélkül utazhat a versenyre.
A női válogatott vezetésére az elnökség Szombati Edinát kérte fel.
A férfi válogatott vezetése még további egyeztetéseket kíván, ezért ez a döntés még későbbre tolódik.
A szövetségi kapitányok a feladat ellátásáért juttatást nem kapnak, a feladatot közszolgálatnak tekintik. A felkészülési időszakra a felmerülő utazási költségeket a szövetség megtéríti.