Farkas János beszámolója:

A szombati remekül sikerült versenynap után, újra pattogott a labda a Tatabányai Squashberek Sport Centrumban. Vasárnap a “B” és a “D” kategóriában léptek pályára a játékosok. Voltak olyanok is, akik mindkét nap vállalták a megmérettetést és bizton állíthatom megemelem előttük a nem létező kalapomat. Konkrétan Sáli Barnabás, Mannheim Martin és Szebeni Péter a fent említett személyek.

Szebeni Péter meg is nyerte a “B” kategóriát, a fiatal Sáli Barnabás ellen nyert a döntőben. Harmadik helyen a “házi” bronz mérkőzést Lóczy Attila nyerte Kirner Ricsi ellen.

A “D” kategóriában szintén hazai játékos végzett az élen Farkas Dániel személyében. Vele úgy gondolom a továbbiakban a magasabban sorolt versenyeken találkozhatunk a közel jövőben. Második helyen Takács Alexandrosz végzett, a harmadik pedig Bencsik Balázs lett. Ő Balogh Sándort verte meg egy ötszettesben.

A verseny után, aki akart regenerálódhatott egy szaunával és egy Gatoreddel. Számomra öröm volt újra látni régi ismerősöket és találkozni sok új lelkes fallabda játékossal.

A 2022 év első összevont körversenyének a tatabányai Squashberek Sportcentrum adott otthont.

A szombati napon az “A” és a “C” kategóriában zajlottak a küzdelmek, két-két pályán egy időben. Tizenhatos táblán, svájci kijátszással, az összes helyezés gazdára talált. A legerősebb kategóriában jó kis mezőny gyűlt össze, bár nekem volt néhány játékos, aki nagyon hiányzott, remélem legközelebb ők is az indulók között lesznek. A válogatott szövetségi kapitánya Krajcsák Márk is eljött a versenyre, felmérni a hazai élmezőny állapotát, és nekem is sokat segített a bíráskodásban, amit ezúton is köszönök.A nap mérkőzését / természetesen a “C”-s öt szetteseket nem belevéve, mert volt egy pár / szerintem a Simon Dani, Takács Benedek vívta, 3/2-es Dani sikerrel, ami két kólámba is került, de megérte.

Püski Lénárd magabiztosan végzett az élen, csapattársa Simon Dániel lett a második, sőt a Cityből még Szabóky Marci is a négybe került. Gratulálunk nekik! Közéjük egyedül Kispéter Ádám tudott beférkőzni a dobogó 3.fokára.

A képhez tartozó alt jellemző üres; A-dobogo-1024x768.jpg a fájlnév

 A “C” kategóriát Dávid Viktor nyerte. A döntőben Simon Tamást győzte le 3/1 arányban. Harmadik helyen a fiatal Gyuráki Gergő végzett, aki a bronz meccsen Takács Alexandroszt győzte le.

A képhez tartozó alt jellemző üres; C-dobogo-1024x768.jpg a fájlnév

Gratulálok mindenkinek! Én remekül éreztem magam, remélem Ti is. Folytatás holnap “B” és “D”.

Farkas János beszámolója

Süle Gábor 01.07-én pénteken családi okokból lemondott a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki tisztségéről, és az elnökségben betöltött tagságáról. Az elnöki feladatokat ideiglenesen Krajcsák Márk alelnök látja el.

Az utódlási folyamatról a közeljövőben tájékoztatunk benneteket.

Az idei év első junior versenyének Százhalombatta adott otthont.

Két kategóriában a fejlődőben és a haladóban lett kiírva a verseny. A fejlődőknél a magas létszámnak köszönhetően három hat fős csoport került kialakításra. Itt egy szettet játszottak egymással a fiatalok, az adott csoporton belül, mindenki mindenkivel. A mérkőzéseket 15 pontig és piros labdával játszották, és bizony volt 20/18-as eredmény is. A legtöbben itt a helyi utánpótlás bázisból indultak el, köszönet Király Zsolt munkájának, de még egy- két egyesületből is jött egy-két fejlődő játékos / BSA, Győr, Tatabánya /

A verseny végeztével nem lett rangsor hirdetve, hanem minden induló játékos emlékérmet kapott a részvételért. 

A haladó kategóriában a lányoknál össze kellett vonni a korosztályokat.

Az első helyen Zsoldos Lili végzett. A második Deme Dorka, és a harmadik helyen Gubik Jázmin zárt. 

A további győztesek 

13 fiú -Sáli Máté, Weiner Miksa, Lőrinczi Ákos

15 fiú – Matuszka Marcell, Kárai Botond, Jámbor Ákos

17 fiú – Rózsa Viktor, Szabolcsi Márk, Makra Máté

19 fiú – Mannheim Martin, Sáli Barnabás, Sárkány László

Sajnos több esélyes játékos is visszalépett menet közben a verseny folytatásától, de ennek ellenére volt sok fordulatos, remek mérkőzés. 

Én nagyon jól éreztem magam, remélem a fiatal játékosok is. Találkozunk Tatabányán a következő fordulóban.

Farkas János beszámolója