Színvonalas mérkőzések és remek idő a tihanyi szenior versenyen

Hétvégén a szenior játékosok népesítették be a tihanyi Wimbledon Center pályáit, ahol 32 játékos, 6 női és 26 férfi játékos mérkőzött meg az első helyekért. A szokásos 4 kategóriában hírdettek győztest, a női-+35-+45 és +55 mezőnyben. A verseny részletes beszámolóját Képes Gábornak köszönjük:

A hosszú hétvége első két napján került megrendezésre a HEAD Kupa Szenior Ranglista Verseny Molnár Imre Emlékviadal a Club Tihanyban. Hosszú kihagyás után sikerült a szenioroknak ismét részt venni a hagyományos tihanyi találkozón, mely egyben tisztelgés is volt a szövetség első főtitkára előtt.

A versenyre 32 nevezés érkezett a négy kategóriában, három játékos 2-2 kategóriában is megmérettette magát.

A hölgyeknél a hat induló két csoportban játszotta ki a helyosztó mérkőzéseket, majd a helyezettek mérkőztek a végső sorrend kialakításáért.

A győzelmet Udvardi Leonóra szerezte meg magabiztos játékkal, a döntőben az újonc Babos Piroskát győzte le. A harmadik hely megszerzéséért nagyon szoros mérkőzést játszott Csik Mónika és György Melinda, Melinda szerezte meg a győztes pontot.

Az 55 feletti férfiak mezőnye is hat főből állt, a lebonyolítás megegyezett a női csoport lebonyolításával. Ebben a kategóriában Király Zsolt mutatta a legbiztosabb játékot, a döntőben Nagyiványi Györgyöt múlta felül. A harmadik helyért Sódar László játszott eredményesebben Képes Gábor ellen.

A legnépesebb mezőny a 45 feletti férfiaknál állt össze, itt 12 induló játszott egy 16-os táblán.

A kiemeltek az első körben ellenfél nélkül léptek tovább, ők csak vasárnap léptek pályára. A verseny alakulása viszonylag megfelelt a papírformának, Szemes Pál sikerei tekinthetőek eltérésnek. A kategória győztese Nagy Péter Bálint volt, meggyőző játékkal húzta be a győzelmet. Szalay Zsolt bár jól kezdett a döntőben, most a második helyre szorult. A harmadik helyet Kozma János szerezte meg Szemes Pál előtt.

A két kategóriában induló játékosok közül Szalay Zsolt két ezüstöt, Kozma János két bronzérmet szerezett meg, tisztelet a kitartásuk előtt.

A résztvevőknek kedvezett az időjárás, ami a szombati rövid játéknap miatt lehetővé tette a délutáni szabadfoglalkozás sikeres eltöltését. Volt, aki a wellnesst választotta, voltak akik sétáltak a remek napsütésben, az elszántabbak pedig ismerkedtek a gyorstollas játék rejtelmeivel, ami láthatóan sikert aratott. A következő szenior verseny két hét múlva a Head Squash Clubban, a következő tihanyi verseny reméljük, tavasszal kerül megrendezésre.