A-B-C-D beszámoló január 20.

Az elmúlt hétvégén négy helyszínen kerültek megrendezésre a külön kategóriás Ranglistaversenyek 2. állomásai. A fordulókról a szervező klubok beszámolóit olvashatjátok.

A-kategória — Lőrinczi Balázs

“Örömünkre szolgált, hogy a fiúknál viszonylag magas volt a részvételi arány (13 fő), ami azért is volt különleges, mert a 14-szeres bajnok Krajcsák Márk is elindult a mezőnyben. Márk egyébként a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya is, így a jelentkezők még motiváltabbak lehettek a verseny folyamán.

Az eredmények nagyjából papírforma szerint alakultak Nagy Simon sérülését kivéve, aki egyébként Márk ellen lépet pályára első meccsén. Simi ezzel együtt végigjátszotta a napot és nem adta fel egyetlen mérkőzését sem! Jobbulást kívánunk neki!

Az elődöntőben Szabóky Márton került szembe Tóth Miklóssal, Kamocsai Bendegúz pedig Krajcsák Márkkal. Mindkét mérkőzés 3:0 arányú végeredményt hozott az előbbinél Tóth Miklós utóbbinál Krajcsák Márk javára.

A bronzért sajnos nem játszottak a fiúk, mert Marci lába begörcsölt a Miki elleni mérkőzés alatt, így Beni automatikusan megszerezte a harmadik helyet.

A döntőben Márk magas iramot diktált, mint ahogy azt tette az egész nap folyamán. Miki profin tartotta ezt a tempót és sok esetben komoly labdamenetekbe kényszerítette Márkot. A végeredmény 3:0 lett ebben az esetben is Márk javára.

Gratulálunk minden résztvevőnek és jobbulást kívánunk a sérült játékosoknak! Köszönjük Tóth Béla főbírónak a profi lebonyolítást!”

B-kategória — Bottyán István

“Múlt hétvégén Nyíregyházán a D Fitness Centerben került megrendezésre az Anico Készházak B Kategóriás ranglista verseny.

Az első körben csak 4 játékosnak kellett pályára lépnie, itt Venczel Miki viszonylag könnyebben, míg Darányi Anti szoros csatában jutott be a legjobb 8-ba.

A legjobb 4 be jutásért a kiemelt játékosok dominanciáját láthattuk, kivétel a lendületét megtartó Venczel Mikit, aki egy elég fizikális csatában 3-1-re verte meg Országh Petit. A döntőbe Szécsi-Páj Linda és Dávid Viktor jutottak. Az elődöntők folyamán láthattuk a nap leghosszabb mérkőzését, amit Dávid Viktor nyert Venczel Miki ellen öt szettben 11-9-es döntő szettel.

A harmadik hely Bottyán Istvánnak jutott, miután 3-2-re verte az erejével teljesen elkészült Venczel Mikit, míg a versenyt Linda nyerte 3-1-re, a meccs vége felé egyre jobb formát mutató Dávid Viktorral szemben.”

C-kategória — Mihály László

“Hosszú idő után újra országos ranglistaversenyt rendezhettek Pécsett. A C kategória versenynapjának a Pécsi Sasok Mozgásközpont adott otthont.

A Pécsi Fallabda Sportegyesület immár 4 éve igen aktív squash életet szervez, tagjai közül sokan éltek is a lehetőséggel, hogy hazai pályán versenyezzenek. A 23 fős mezőnyben 16 pécsi játékos mérette meg magát.

A harmadik helyet Fülöp Bence (MAFC) szerezte meg a helyiek versenyzőjével Padányi Boldizsárral (PFSE) szemben. Az izgalmakban és látványos labdamenetekben bővelkedő döntőben a pécsiek legjobbja Szederkényi Dániel és a Go Ahead versenyzője Mannheim Martin küzdött az első helyért, melyet végül Szederkényi Dániel (PFSE) szerzett meg 3:1-es eredménnyel, az ezüstérem pedig Mannheim Martin (GASC SE) nyakába került.”

D-kategória — Bencsik Balázs

“A HEAD Squash Club adott otthont a D-kategóriás versenynek, ahova 13 nevezés érkezettt.

Már az első körben nagyon éles meccset láthattunk Sinkovits Balázs és Turcsányi Tamás játékában. A kifejezetten szoros, lendületes 5 szettes mérkőzésen végül Turcsányi Tamás kerekedett felül.

Örömmel láttam távolról érkező játékosokat, mint a két döntős Csontos Ottót (Szeged) és a későbbi győztes Tremmel Gábort (Sopron).

Helyi erőként képviselte magát Horák István akit csak Tremmel Gábor tudott megállítani egy erősen futós meccsen. Istvánnak mindegyik szettben előnye volt, de sajnos a véghajrában nem bírta szusszal.

A döntőt a már fent említett Tremmel Gábor és Csontos Ottó vívta, melyet magabiztos, erős játékot képviselve Gábor nyert meg 3:0 arányban.

A bronzmeccsen Horák István Dr. Martinek Pétert győzte le, szintén 3:0 arányban.”

Gratulálunk minden játékosnak és a szervezőknek is!

Share this post