A squash Roger Federerjével játszott a nyolcaddöntőben Farkas Balázs Houstonban

Hatalmas győzelmet aratott kedden Farkas Balázs (HUN) vr.52 helyezett Houstonban, ahol egy 110.000$ összdíjazású PSA WORLD TOUR GOLD kategóriájú verseny zajlik.

Az elmúlt időben sajnos Balázs kicsit kiesett tavalyi ritmusából, de rengeteg munkát tett bele a téli felkészülés alatt és ez most úgy néz ki kezd beérni, főleg fizikálisan. Első körben az egyiptomi Yahya Elnawasany (vr.36) ellen tudott 3:1 arányban nyerni egy majdnem egy órás csata után.

A következő fordulóban nem más, mint a világranglista vezető Ali Farag volt az ellenfele. Farag a fallabda “Roger Federer”-je hiszen a legszebb és legtechnikásabb játékos az egész világon illetve az egyik legjobb karrier statisztikával rendelkezik. Profi karrierje során 471 meccséből 371-et nyert meg és 64 döntőjéből 37-ben tudott diadalmaskodni.

Balu szerdán szoros szettekkel búcsúzott a világelső, Ali Farag ellen.

Ugyan 0-3 arányban kikapott a magyar favorit, ha a szettek mélyére nézünk, semmi szégyenkeznivalója nem lehet.

“Hatalmas élmény volt a pályán egy ekkora játékossal játszani. Sajnos egyértelmű, hogy a szettek végét nem bírtam fizikálisan. Nincs megállás, dolgozok tovább, most kezdődik a szezon második fele és úgy érzem, elég motivált vagyok, hogy ilyen meglepetéseket okozzak”- mondta Balázs.

A világranglista vezetője így nyilatkozott a mérkőzésről: “Farkas trükkös játékos meg kell mondanom. Nem tudtam, milyen ütés fog következni és ez a szettek elején ki is jött, hiszen mindháromszor a magyar fiú vezetett. Taktikát kellett váltanom amivel győzni tudtam, de Balázsra figyelni kell a jövőben”

Ali Farag 3-0 Farkas Balázs (11-9, 11-9,11-7)

Share this post