Masters Országos Bajnokság 2024

Május 4-én 5-én a budapesti City Squash Club & City Gym adott otthont a 3️⃣5️⃣ év felettiek évzáró és egyben legnívósabb, dupla szorzójú versenyének. Az OB kétszer egy napon került lebonyolításra, szombaton a 35 év feletti hölgyek valamint a 40+, 50+, 60+ és 70+ férfiak mérkőztek egymással, míg vasárnap a 35+, 45+, 55+ és 65+ korcsoportok.

A 9️ osztályba összesen 6️6️ nevezés érkezett, a két nap mérkőzései rendkívüli izgalmakat tartogattak egyrészt a régi-új játékosok, rég nem látott sporttársaink okán, például Lukács Dávid, Janzer Gyuri, Csépai Martin, Futsek Zoltan, akik közül Luki a 35+ harmadik helyéig menetelt, míg Futsek és Janzer éppen lecsúsztak az 55+ illetve 60+ dobogójáról. Ha Martin nem Rabi Illéssel kerül össze első körben, vélhetően tovább jut.

A 45+ és az 55+ férfi korosztályok nagyon erősen alakultak idén, a négybe jutásért hatalmas csatát vívott Pásztor Gergely és Horváth István, a döntőben Polczer több meccslabdáját nem tudta érvényesíteni Rabi nyomása alatt, az 55-ban a lábadozó félben lévő Nándori Levi az elődöntőben éppen csak alulmaradt Krasznaival szemben.

Szabóky mindkét nap látványos mérkőzéseket hozott, ahogy Kovács Zsolt és Rabi is – gondoljunk az ő 45+ elődöntőjükre, mely a többi kettes pálya mérkőzéseivel együtt ezen a linken visszanézhetők:

https://www.youtube.com/@City_squash_stream/streams

Öröm volt látni, hogy 70+ korosztályban milyen remekül teljesítettek a fiúk: Képes Gábor, Petrusz János, Dr. Barna István és Katona Mátyás.

Köszönjük szépen a City Squash Clubnak a helyszín biztosítását, a kedves kiszolgálást, Böhm Gabi klubvezető odaadó munkáját, profi szervezését, Józsinak a finom ebédet, Nagy Péter Bálintnak és a squashuto.hu -nak az esemény támogatását, Kirner Richardnak a fényképeket! Köszönjük Gabinak a gesztust, amivel Gigit, örökös magyar bajnokunkat behozta közénk szombaton.

Több versenyző két kategóriában is megmérettette magát, nem is akármilyen sikerekkel:

🔹Szabóky Marci a szombati saját 40+ után vasárnap a 35+ bajnoki címét is bezsebelte,

🔹Nagy Peti a szombati Szalay Zsolt felett aratott győzelmével (3-2) 55+ bronzérmét, vasárnap saját kategóriájának győztes pozícióját vívta ki,

🔹Rabi Illés a fiatalabb 45+ ezüstérme másnapján 50+ban bronzot nyert,

🔹Kovács Zsolt pedig ahogy Marci, duplázott két bajnoki címmel: szombaton a 45+, vasárnap 50+ aranyérmeseként.

Mindkét nap záróakkordjaként kihirdettük az Év Játékosait, akik a korosztályos ranglistavezetők, s egy évig őket illeti a Vándorkupa.

Masters Országos Bajnokság 2024 dobogósai:

Női 35

 1. Kékesi Zsuzsanna
 2. Kozma-Erdei Éva
 3. György Melinda

Férfi 35

 1. Szabóky Márton
 2. Makra Roland
 3. Lukács Dávid

Férfi 40

 1. Szabóky Márton
 2. Szendrei József
 3. Pogány Péter

Férfi 45

 1. Kovács Zsolt
 2. Pásztor Gergely
 3. Rabi Illés

Férfi 50

 1. Kovács Zsolt
 2. Rabi Illés
 3. Nagy Péter Bálint

Férfi 55

 1. Nagy Péter Bálint
 2. Krasznai Gábor
 3. Nándori Levente

Férfi 60

 1. Király Zsolt
 2. Horváth Tibor
 3. Nagyiványi György

Férfi 65

 1. Baksai Lajos
 2. Sódar László
 3. Monda László

Férfi 70

 1. Képes Gábor
 2. Petrusz János
 3. dr. Barna István

Az Év Játékosai:

Kékesi Zsuzsi női, Makra Roland 35, Szabóky Márton 40, Pásztor Gergely 45, Kovács Zsolt 50, Nagy Péter Bálint 55, Király Zsolt 60, Baksai Lajos 65

Kirner Ricsi fényképei: Masters OB 2024

Többi kép Masters OB 2024

Gratulálunk minden játékosnak!

Share this post