Simon Dániel MOB Fair Play díjas!

Simon Dani, a City Squash Club 21 éves fallabdázója, felnőtt válogatottunk tagja a mai napon a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága által a 2023-as “Fair Play cselekedet” díjazottjai között szerepelt! Dani külföldi tartózkodása okán az elismerő oklevelet a MF(S)Sz főtitkára, Kékesi Zsuzsanna vette át.

Simon történetét a MOB honlapunkon is közzétett felhívására testvére küldte be a Bizottságnak, akik úgy döntöttek, hogy a bemutatott cselekedet példaértékű. Ez pedig a következő eset volt:

december 30-31-én a Marczibányi téren került megrendezésre évzáró versenyünk, ahol “A” kategóriában indult Dani, s a legjobb négy közé került. Egy vereséget követően a bronzmeccset Püski Lénárd csapattársával játszotta. Lénárd 2/0 vezetésnél a harmadik szettben 10-6 meccslabdánál olyan szerencsétlenül ütközött Danival, hogy bár a sérülés szerencsére nem volt komoly, de Lénárd hosszú percekre elhagyta a pályát. A squash szabályai szerint ebben az esetben állástól függetlenül a pályán maradó játékos győz.

Dani ezzel megnyerte volna a meccset és a harmadik helyért járó pénzdíjat, ő azonban visszalépett Lénárd javára és elismerte győzelmét, negyedikként zárva a versenyt.

Gratulálunk Dani az elismeréshez!

Share this post