Dutch Junior Open

A hétvégén három játékosunk vett részt a szezon egyik legrangosabb versenyén, a Dutch Junior Openen Hollandiában.

Juhász Nóra, Kosztyu Alex és Németh Nándor vágott neki a tornának, most az ő beszámolóit olvashatjátok.

Juhász Nóra: A 48 fős GU17-es mezőnyben 5/8-as kiemelést kapott. Első meccse bye volt, a másodikban egy Európában ismeretlen amerikai lányt kapott, akitől sajnos meglepetésre 1:3-ra kikapott, így a 17. helyért folytathatta. A következő meccseken egy német, egy amerikai, egy ír és a végén szintén egy amerikai lányt kapott akiket viszonylag simán leküzdött, így végül a 17. helyen zárta a DJO-t. Az eredmény a kiemeléstől és az elvárásaitól is messze van.

Kosztyu Alexről edzője, Török András 🗣“Alex U11 kategóriában indult, mivel májusban töltötte be a 10. életévét. 4 győzelemmel és egy vereséggel zárt, így a 9. helyet szerezte meg az egyik, – ha nem a – legrangosabb európai Super Series Gold kategóriájú versenyen. Büszke vagyok rá nagyon, szerintem bíztató az eredmény, de (lehet) mivel maximalista vagyok kissé, ezért felemás érzéseim is vannak.” András részletes beszámolóját a személyes Facebook profilján olvashatjátok.

Németh Nándor: “A korcsoportom 108 nevezővel rajtolt, a mezőny nagyon vegyes volt, a világ különböző pontjairól érkeztek játékosok. Kiemelésemnek köszönhetően (9/16) első kört nem kellett játszanom. Az első meccsen magabiztosan sikerült túllendülnöm az ellenfelemen, aki Hong Kongból érkezett. Második meccsemen egy welszi játékossal játszottam, ahol könnyebb mérkőzésre számítottam, ám ellenfelem meglepett, így 3:2-re sikerült végül nyernem. Majd egy perui sráccal kerültem össze, ahol sajnos kikaptam 3-0 arányban. Később egyébként a dobogón végzett. Innentől a 9-16 között voltam, ahol továbbra is erős meccseket játszottam, végül a 15. helyet szereztem meg, kiemelésemet megtartva.”

Gratulálunk a játékosoknak!

Share this post