Hungarian Junior Open 2024

283 mérkőzés 8 kategóriában, 9 pályán, 2 klubban. Az elmúlt hétvégén a junior squash figyelme egész Európában, sőt azon túl is Magyarországra szegeződött. Ahogy tavaly, idén is egybeesett versenyünk a World Squash Day eseménnyel, így méltón ünnepeltük meg a squash világnapját. A pályára lépett játékosok 24 országból érkeztek a háromnapos viadalra, a végső 136 főből az 54 fős magyar csapat volt a legnépesebb, de a máltaiak és a katariak is közel 20-20 fővel érkeztek. A nyolc csoportból legnagyobb a 13 év alatti fiúk mezőnye volt 35 játékossal, ahol a végső 10 helyezett közé három magyar versenyző is került.

A 24 érmes helyezésből 5 magyar dobogó született:

GU13 Kun Krisztina 2.

BU13 Lőrinczi Ákos 2.

GU17 Pescarescu Tamara 2., Kovács Brigitta 3.

BU17 Czakó Vince 2.

A Nemzeti Sportügynökség Zrt (NSÜ) és az MVM támogatása által magas színvonalú versenyt sikerült rendezni, amihez hozzájárult az a sok segítség, amit az önkéntesek nyújtottak a szállításban, étkeztetésben, köszönjük szépen!

Az MVM Fair Play díját Czakó Vince kapta, aki életkoránál egyel magasabb kategóriában a döntőig menetelt a 32-es táblán és ott is tisztesen helyt állt.

Az eseményen készült ezer fénykép megtekinthető ezen a linken, köszönjük szépen Termel Katalinnak és Kirner Richárdnak! A social media storyk és realsek összefoglalva itt, a teljes eredménylista az ESF TS oldalán található. Ennek megfelelően az európai ranglista is hamarosan frissül.

Minden játékosnak gratulálunk, találkozunk jövőre! Hajrá magyar juniorok, csak így tovább!

Share this post