Konecsni Kristóf ezüsttel búcsúzott a juniortól

Az elmúlt hétvégén, szombaton rendeztük meg a 2017 évi Junior Országos Bajnokságot  Budapesten. A helyszín idén  is a Gold Center volt, akiknek ezúttal szeretnénk megköszönni a rendezést és a szervezést.
Kilenc kategóriában hirdettünk eredményt, ehhez azonban az is kellett, hogy csakúgy, mint a diák bajnokságon, itt is indulhattak olyanok, akiknek ez az első versenyük volt, tehát még nem volt versenyengedélyhez kötött az indulás.
Kezdjük a fiatalokkal.
A legkisebb lányoknál az U 11-ben is sikerült összehozni egy csoportkört. köszönhetően Weiner Istvánnak a Budapest Squash Akadémia vezetőjének, hisz mind a négyen nála ismerkednek a fallabda szépségeivel.
Surányi Natasa, Mohammad Sandra és Kovács Kíra  állhattak fel a dobogóra, ebben a sorrendben.
A fiuknál az U 11-ben   a döntőben Pavlovszky Péter  legyőzte Sáli Barnabást, így megérdemelten lett övé az aranyérem.
Mindketten elindultak az U13–ban is, és ott is megállták a helyüket. Az 5. és a 6. helyen végeztek.
Itt Pikler Csanád diadalmaskodott. A döntőben 3/1–re verte Komlódi Regőt.
A harmadik helyet Nagy Bálint Kristóf szerezte meg. Ő Gyimes Mátyásnál bizonyult jobbnak.
Erre a korosztályra érdemes lesz a közeljövőben is odafigyelni, biztos vagyok benne, hogy sok örömet fognak még okozni nekünk itthon és külföldön is egyaránt.
Gratulálok a felkészítő edzőiknek és szüleiknek. Csak így tovább.
A 13-as lányoknál sajnos csak egy induló volt. Ő fellépett az U 15 be, de természetesen megkapta a korosztályos aranyérmet. Jól helyt állt a nagyobbaknál is Varga Lorena.
Ezzel el is érkeztünk az U15-höz.  A bronz-mérkőzésen Rózsa Emmát győzte le Harmath Eszter, míg az aranyért Chukwu Hannah nyert Laskai Vanda ellen.
A fiuknál Nagy Simon végzett az élen. Takács Benedek lett a második, míg a harmadik helyet Simon Dániel szerezte meg Jeszenszky Zoltán előtt.
A 17-es lányoknál Szabó Mercédesz zárt az első helyen. Második Filyó Borbála és a harmadik Ludvig Zsófia lett.
A fiuknál Kamocsai Bendegúz állhatott fel a dobogó tetejére. Második Dévald Péter, míg öccse Tamás a harmadik helyen végzett. Rózsa Barnabás lett a negyedik.
Ők is nagyon erős korosztályt képviselnek, nemcsak itthon de nemzetközi szinten is.
A legnagyobbaknál, a hölgyeknél, Nagy Sára Szunomár Blankát győzte le a fináléban, míg  Szász Kincső  Róth Eszter  ellen tudott nyerni. Így alakult ki a  végső sorrend.
A fiuknál Pocsai Ákos lett a bajnok. 3/1-re nyert Konecsni Kristóf ellen. A harmadik helyet Cseke Ádám szerezte meg, Lengyel Szilárd legyőzésével.
Az összegzésem?
Kevés induló – egy két kiemelkedő korosztály, ott nagyon komoly mérkőzések – de az országban összességében hat- hét egyesületben, klubban folyik utánpótlás képzés nevelés.
Ez kevés.

Farkas János beszámolója

Share this post