MEFOB 2017.

A City Squash Club rendezte idén az Egyetemi és Főiskolai Országos Squash Bajnokságot, melyre összesen 35 nevezés érkezett.
A hivatalos megnyitó után a csapatmérkőzésekkel kezdődött a verseny 5 csapat részvételével. 1 nő és 2 férfi alkotott egy csapatot. A papírformának megfelelően a győzelmet a BGE csapata szerezte meg. (Csókási Eszter, Kispéter Ádám és Bódis Gergely) A döntőben a Szegedi Tudományegyetemet verték 2/1 arányban. (Szűcs Liza, Haskó Zsombor, Benedek Kristóf). A bronzmeccsen a Corvinus (Puski Eszter, Takács Gergő, Piroch Domonkos) győzött a Pécsi Tudományegyetem csapata ellen. (Kovács Réka, Pintér Márton, Straub András) ugyancsak 2/1-re.
A hölgyek összesen heten neveztek a 2 kategóriában, ők körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorrendjét. Jelen volt Csókási Gabriella országos bajnok és Kiss-Máté Csenge sokszoros junior bajnok. Sajnos ők nem játszottak végül egymással, mert Csenge derékfájdalmai miatt nem vállalta a döntőt.
A legnagyobb mezőny az amatőr férfi kategóriában állt össze, egy 16-os táblán az összes hely kijátszásra került. Így mindenki 3 vagy 4 mérkőzést játszhatott. A BME-s Michaleczky Máté szett veszteség nélkül állhatott a dobogó legfelső fokára.
A leglátványosabb mérkőzéseket a profi fiúknál láthattuk. Itt több 3/2-es meccsre is sor került. Végül Juhász Áronnak sikerült a bajnoki cím megnyerése.
Nagyon örülünk, hogy 13 egyetemről érkeztek versenyzők, reméljük jövőre még tudjuk növelni az érdeklődők számát. A Corvinus jóvoltából minden nevező átvehette a verseny hivatalos pólóját. A versenyről készült fényképek megtalálhatók a www.squashtech.hu/galeria honlapunkon és  City Squash & Fitness Club facebook oldalán.

MEFOB 2017 eredmények:
Nők: 1. Csókási Gabriella METU, 2. Kiss-Máté Csenge SOTE, 3. Csókási Eszter BGE, 4. Szűcs Liza Szeged
Amatőr nők: 1. Kovács Réka Pécs, 2. Sívó Dóra BME, 3. Püski Eszter Corvinus
Férfiak: 1. Juhász Áron SOTE, 2. Szűts Dániel METU, 3. Kispéter Ádám BGE, 4. Szederkényi Dániel Pécs
Amatőr férfiak: 1. Michaleczky Máté BME, 2. Molnár Kristóf ELTE, 3. CsulikRóbert Szent I. Egyetem
Csapat: 1. BGE, 2 Szeged, 3. Corvinus, 4. Pécs, 5. BME

Share this post