Világsztárok a Rózsadomb Squash Clubban

Tegnap este kisebb csoda szemtanúi lehettünk a Rózsadomb Squash Clubban. A világranglista 2. helyezettje, Grégory Gaultier és az 5. helyezett Marwan El Shorbagy tartott a squash hazai szerelmeseinek egy bemutató mérkőzést. Az esemény meghívott magyar résztvevője Farkas Balázs volt, aki a hazai ranglistát vezeti. A játékosok már kora délután egy rövid edzéssel hangolódtak az esti találkozóra.
A program Grégory és Balázs játékával kezdődött, ami nyolc pontig tartott. Már az első labdamenetben annyi ütés volt, ami talán elég is lett volna egy játszma lejátszására is. Greg pazar játékkal tett elnyerte, nyolc pontnál Marwan váltotta, aki kicsit veszítve előnyéből megnyerte a vegyes csapatnak a szettet. Balázs derekasan helyt állt, de a végén bevallotta, hogy ez a játék még nagyon kemény neki.
A második részben a két vendég játszott egymás ellen egy két nyert játszmás mérkőzést, melyet Marwan szorosan nyert meg. A hihetetlen labdamenetek azért részben a bemutató jellegét helyezték előnyben, a közönség nagy tetszésére.
A játék után a nézők közös képet készíthettek a játékosokkal, és lehetőség volt aláírások begyűjtésére is.

Az este kiemelt vendége Ashraf Mohsen úr, Egyiptom nagykövete volt, de az eseményt meglátogatta Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó is.
Az est levezető házigazdája Jovanovics Tamás volt, köszönjük neki a nagyszerű riportokat is. Az esemény létrejöttét a Harrow termékek hazai forgalmazóinak,  Szabóky Mártonnak, és a Rózsadomb Squash Clubnak köszönhetjük. A szervezők ígéretet tettek arra, hogy a jövőben is hasonló eseményt szerveznek.

Share this post