Véget ért az U15/17-es EB.

Utolsó két nap összefoglalója az EB-nek.
Sajnos tegnap nem tudtam megírni az összefoglalót mert háborúban álltam korunk technikai vívmányaival, úgy mint Ájfon, Ájped, Vifi, blutusz satöbbi.
Bepöccentem és hű társaimmal, segítőimmel együtt, elfogyasztottam inkább egy cseh sült csülköt knédlivel, zsemlegombóccal, egy kis párolt vörös káposzta kíséretében. Sőt még egy cseh sört is lecsúsztattam mellé!
Eme kis gasztronómiai szösszenet után, ami gyanúsan kettétörte amúgy is ingatag lábon álló fogyókúrámat, beszéljünk egy-két szót a fallabdáról is.
Először értékeljük a nagyokat, a 17-eseket.
12.hely.
Tegnap győzelem a dánok, de vereség a svédek ellen. Így ma a 11/12 helyért játszhattunk a németek ellen.
2/1 arányú vereséget szenvedtünk így a 12. helyen végeztünk.
Lehetne most okosságokat írni. Ha az első nap Dévald Peti nem sérül le, akkor nyolcba vagyunk. Sőt, a hollandok ellen ki-ki meccset játszunk a négybe jutásért. Vagy, ha Tomi sem sérül meg tegnap a walesi fiú ellen, akkor megverjük ma a németeket, és így tovább, ecetera, ecetera, bla, bla.
Nem.
A helyzet az, hogy nem jutottunk a nyolcba, pedig szerettem volna.
Kamocsai Beni teljesítménye meggyőző volt az EB alatt, a lányok is helyt álltak, tudtuk rajtuk sok minden nem múlik itt 17-ben, de jól küzdöttek, helyenként jól is játszottak magukhoz képest.
Jövőre a csapat nagy része fellép 19-be, meglátjuk ott mire lesznek képesek.
No, de a kicsik.
5. hely a vége – bravó!
Tegnap egy meccsük volt csak a svájciak ellen. A négybe jutás volt a tét. Mint írtam, Hannának kötelező volt hoznia a lány pályát ahhoz, hogy a fiuk egy bravúrral bejuttassanak minket a négybe..
Chukwu kisasszony magabiztosan nyert is, de sajnos a fiúknak nem sikerült a bravúr .
Simi is nagy küzdelemben, de alulmaradt 3/0ra, míg Takács Beni egy szettet elhozott, talán az elsőt, de a többiben kikapott – így 1/3 a vége.
Ma azonban az 5/6. hely volt a kérdés.
Simi, Simon Dani, Vanda felállásban álltunk fel.
A pálya sorrend a kettes fiú, egyes fiú és a lány.
Az ellenfél az ír csapat volt.
Simi nagyot küzdött ismét de, nem tudott szettet hozni az egyes ír fiútól,
Egy oda.
Simon Dani következett. Egy “laza” 3/2-vel lehozta a kettes pályát, okozva pár ősz hajszálat édesapjának és a többieknek. Nekem mondjuk nem, mert túl sok hajam amúgy sincs, az is mind ősz már.
Egy – egy.
A lányoknak kellett kimondani a végső szót.
Vanda egy szettet engedett az ír kislánynak, talán a másodikat, de okosan, néha nagyon koncentráltan játszva 3/1 re megnyerte a meccset és ezzel az ötödik helyet a csapatnak.
Le a kalappal a fiatalok előtt.
Jövőre ők is java részt fellépnek a 17-be, az azért egy más világ, kíváncsian várom ott mire lesznek képesek.

Farkas János beszámolója

 

Share this post