Italian Junior Open 2017.

Olaszországban, Riccionéban rendezték meg június 15-19 között az idei olasz junior versenyt.
Ez GP volt a javából, ugyanis a magas nevezői létszám miatt, már ez eredeti kiírástól eltérően, egy nappal korábban, csütörtökön elkezdődtek a mérkőzések.
Országunkat 7 játékos képviselte a 13-asokat kivéve, minden korosztályban.
Kezdjük most a legidősebbekkel, hogy a végén csattanjon az ostor.
A 19-es lányoknál Nagy Sára és Szász Kincső /aki nem ismerné  Ő erdélyi magyar-román színekben játszik, de a szíve és a lelke a mienk/ képviselte hazánkat.
Kincső a 10. lett a korosztályában, Sári pedig a 7. helyen zárt.
Mindketten tudtak volna előrébb is végezni, de ez most így sikerült.
A fiuknál Lantos Olivér a 20. helyet érte el  a 32-es táblán. Sajnos az első körben egy szoros 3/2-vel kikapott egy francia sráctól. Nem sokon múlt a 16-ba jutás.
A 17-es lányoknál Laskai Vanda az első körben kikapott egy angol kislánytól, majd, hogy minden összejöjjön a második meccsen 2/1-es állásnál megsérült. Számára itt ért véget a verseny.
Ha jól tudom térd szalagja húzódott meg, ezzel nem lehetett folytatni a játékot.
A fiuknál elcsíptünk egy bronzérmet, köszönhetően Kamocsai Bendegúznak. Jómagam és Ő is kicsit szomorúak voltunk emiatt / aranyért mentünk/. Mindent megtett, küzdött, csúszott-mászott, de ez nem az Ő napja volt. Aki benne van ebben a sportban, tudja miről beszélek.
A 15-ös fiuknál Simon Dániel és Nagy Simon volt a két induló.
Dani a 13. helyen végzett, egy svájci fiút legyőzve az utolsó helyosztón. Nagyon hullámzó volt a teljesítménye, ha egy kicsit stabilizálja, be lehet kerülni a 10-be is.
Nagy Simon a 4. lett. Nagy meccsen, közel egy óra volt, de 2/3-ra maradt alul a német fiú ellen, nem sokon múlt a dobogó.
Chukwu Hannah nyerte a 15-ös lányok versenyét, ha jól emlékszem, még szettet sem bukott. Bár volt, ami rövidítésben dőlt el, de azt is sikerült behúznia.
Azt csak óvatosan jegyzem meg, neki is nagyon hullámzó a játéka, csak neki egy-egy szetten belül. Ezen még nagyon sokat kell dolgozni, ha nemzetközi szinten is el szeretnénk érni valamit.
Összességében gratulálok minden magyar indulónak. Jó pihenést a nyárra.  De csak egy rövidet, mert aztán indulhat a nyári felkészülés.

Farkas János beszámolója

Share this post