Második játéknapunk a Világjátékokon

Szabóky Márton – csapatvezető beszámolója:

Elérkezett a második nap, a mai küzdelmeket Balázs kezdte. Hosszasan melegítettünk, és próbáltunk mindent megtenni, hogy teljesen regenerálódjon, de láthatóan a bemelegítés alatt is nagyon fáradt volt. Fizikálisan nem volt 100%-os a mai nap folyamán. Balázs alig tudott mozogni a pályán, és ezt egyiptomi ellenfele nagyon jól kihasználta, enervált és lassú volt, és az összes elől játéknál blokkolta Balázst Ahmed. Sajnos nagyon nehezen tudott reagálni Balázs a kialakult helyzetekre, sima 3/0-ra elveszítettük a mérkőzést. Az egyiptomi versenyző tavaly még fent volt a világranglistán idén már nincs fent, legjobbja a 163. hely volt, Balázs jelenleg 268. a világranglistán, de ennél jóval előrébb játszik már. A papírforma szerint az egyiptomi játékos volt az erősebb, de egy tegnapi friss Balázzsal, biztos nehezen bírt volna el.

17-32. hely – helyosztók:
Ahmed Hany – Balázs Farkas 11/2 11/9 11/7 (21 perc)

Balázs a mai nap már nem játszik a helyosztó táblán a délutáni mérkőzésére bye-t kapott, csütörtökön játszik tovább a román versenyző ellen, 16:00 órakor aki Vasile Hapun és 458. a világranglistán, a szakmai véleményem az, hogy holnap Balázs megszerezheti az első győzelmét a Világjátékokon, szurkoljon mindenki Balázsnak.

A mai nap folyamán Csenge is lejátszotta a második mérkőzését Jessica Turnbull ausztrál versenyző ellen. Csenge a bemelegítésnél kicsit tűnt csak fáradnak, szépen küzdött, de sajnos ellenfele sokkal agresszívabban, pontosabban játszott. Magabiztos volt végig, nem engedte át az irányítást, volt pár briliáns trükkje Csengének, de a világranglista 74. helyezettje, bizonyította, hogy ő volt az esélyesebb.

Jessica Turnbull – Kiss-Máté Csenge 11/1 11/6 11/7 (18 perc)

Csenge a mai nap már nem játszik a helyosztó táblán a délutáni mérkőzésére bye-t kapott ő is. Csütörtöki ellenfelét még nem tudjuk, mert egy esti mérkőzés győztese lesz az ellenfele. Mindenki szurkoljon holnap Csengének, hogy Ő is megszerezhesse első győzelmét a Világjátékokon.

Hajrá magyar versenyzők a Világjátékokon!

Share this post