Az év első utánpótlás versenye

Az elmúlt hétvégén rendeztük meg Budapesten a City Squash Clubban a junior ranglista verseny idei első fordulóját.
Egy helyen és egy időben léptek pályára a kezdő és a haladó ifjú fallabdások.
Bevallom öröm volt nézni a sok kis apró palántát, milyen lelkesedéssel vetették be magukat a küzdelembe.
Ennél már csak az volt nagyobb boldogság számomra, amikor egy percen belül hárman kérdezték meg, hogy mikor kerülnek újra pályára,!?  – de keményen álltam a sarat és egy-egy zserbóért mindig ki lehetett belőlem szedni a választ. Fogyókúrámnak ezennel sikerült véget vetnetek. Köszönöm.
Itt csakúgy, mint az előző fordulóban, mindenki kapott egy emlékplakettet, megköszönve az indulást a versenyen.  Körülbelül 25 kezdő játékos volt 4 kategóriában.
A haladók között 5 kategóriában hirdettünk eredményt, és igen komoly mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi.
A lányoknál az első két kiemelt Chukwu Hannah és Laskai Vanda végzet az első és második helyen, míg a kisdöntőt Harmath Eszter nyerte Rózsa Emma ellenében 3/1 re.

A legkisebb fiuknál a 13-ban alakul az élmezőny.
A Juhász, Sáli, Komlódi, Pikler kvartett ismét megnehezítette egymás dolgát.
Színvonalas, komoly labdamenetekkel tarkított mérkőzéseken, ezúttal Pikler Csanád lett a bajnok. Második Komlódi Regő, míg Sáli Barna a harmadik helyen végzett.
A 15-ös fiuknál Jeszenszky Zoltán ismét nem talált legyőzőre. Sárkány László lett a második és Antalffy Marcell a harmadik ebben a kategóriában.

A 17-eseknél komoly harc megy a válogatottba kerülésért.
Nagy Simon, Simon Dániel, Takács Benedek, Dévald Tamás, Rózsa Barnabás, mind ügyes játékosok. Kíváncsian várom az egymás elleni eredményeiket a közeljövőben is.
Most Dévald Tamás – Takács Benedek döntőt láthattunk, 3/1 Tominak.
A bronzmeccset pedig Rózsa Barnabás nyerte 3/2 re Simon Dániel ellen.
A legnagyobb fiuknál Kamocsai Bendegúz nyert, Dévald Péter ellen és Nagy Iván szerezte meg a harmadik helyet. Ő Sági Hunort és Sipos Ádámot verte meg.
Összegezve tehát, remek kis versenyen vagyunk túl.
Külön köszönet a szervezőnek, Bőhm Gabikának és stábjának, akik bőszen állták a vendégek rohamait a pult mögött. /Mondjuk mikor lányom megérkezett igen  megerősödött a nyomás! Bocs Fati!/
És természetesen az edzőknek, szülőknek, akik időt és energiát nem kímélve elhozták gyermekeiket, tanítványaikat erre a versenyre.

Farkas János beszámolója

Share this post