Összevont verseny Nyíregyházán

Szombati nap az összetett versenyen:
Ezen a napon a női, férfi A és a férfi C versenyzők játszottak.
A női mezőnyben sajnos csak 4 játékos nevezett!  A verseny Chukwu Hannah biztos győzelmével végződött, akinek szettveszteség nélkül sikerült nyernie. Harmath Esztinek sikerült szettet venni Laskai Vandától  és az egri Barta Boncz Nóra és Harmath Eszter meccse volt a nap női meccse. Végül Eszti 3-2 re nyert.

Az A kategória első köreiben nem történtek meglepetések. Itt KIspéter Ádám késztette hatalmas erőbedobásra Dévald Petit, de csak egy szettre futotta erejéből. Az elődöntőben Kamocsai Beni 3 sima szettben jutott túl Szabóky Marcin, míg Boros Dávid 5 szettes csatában bizonyult jobbnak Dévald Petinél. A nap meccse és az est fénypontja a Boros-Kamocsai csata lett! A több mint 1 órás mérkőzésen 2 szettes Boros előnyről fordított Beni és nyerte meg a kategóriát! A harmadik helyet Szabóky Marci szerezte meg.
A C kategória a junior Takács Beni győzelmét hozta, aki egész a döntőig menetelt magabiztosan szettveszteség nélkül. Egyedül itt Rácz Gerinek sikerült egy szettet ellopni tőle. Ez a  nap a miskolci Nagy Petinek is remekül sikerült! Egyedül Gerinek sikerült legyőznie, a többi meccsét szettveszteség nélkül megnyerve húzta be a harmadik helyet.

Véget értek a vasárnapi küzdelmek is ahol a B és D kategóriás versenyzőkön volt a sor, hogy megmutassák tudásukat.
A B kategóriában az első körökben érvényesült a papírforma, nem történt meglepetés. Az első igazán izgalmas meccs Krasznai Gabi és Nagy Péter Bálint között zajlott. Itt egy nagyon kiélezett meccsen Gábornak sikerült 3-1 re diadalmaskodnia. Ugyancsak ebben a körben Bíró Balázsnak sikerült megnehezítenie Ulics Máté dolgát, de itt is csak 1 szettre futotta Balázs erejéből. A döntőben Makra Rolinak nem sikerült szettet lopnia Dévald Petitől, a harmadik helyért viszont kettőt is sikerült Ulics Mátétól, de több erő már nem maradt benne, így Máté nyert 3-2 arányban.
A D kategóriában is ez első körök simán lezajlottak. A következő körben Piros Zoli 5 szettes csatában jutott túl Kovács Balázson, és Király Csaba is csak 3-1 re tudott diadalmaskodni Thuroczy Gyulán. Az első kiemelt Király lendületét Sziládi Sándor törte meg, és ezzel bejutott a döntőbe. Ott viszont már őt állította meg Kósa Endre és nyerte meg 3-1 arányba a döntő ütközetet. Király Csabának a bronzmeccsen sikerült Piros Zolit 3 szettben legyőznie.

Bottyán István beszámolója

Share this post