Senior verseny Szegeden

Szombaton a senior játékosok Szegeden mérkőztek meg a helyezésekért és a ranglista pontokért. Ezúttal 28 nevezés érkezett, és ismét a legidősebb férfi csoportban volt a legtöbb induló. Hamarosan az Országos Bajnokság is megrendezésre kerül, tehát fontos helyezéseket lehetett még szerezni ezen a versenyen.

A hölgyek mindössze hárman álltak ki, így rövid küzdelem tanúi lehettünk. A dobogó legfelső fokára Udvardi Leonóra állhatott fel, de sajnos egy programja miatt az eredményhirdetésen nem tudott részt venni. Második Takács Kata, harmadik Szabó Juci lett.

A férfi 55-ös mezőnyben várható volt, hogy kissé átalakul a ranglista, és ez be is következett. A döntőbe Nagyiványi György és Baksai Lajos jutott. Ezúttal Gyuri bizonyult jobbnak, és behúzta az elsőséget. A dobogó harmadik fokára Sódar László állhatott fel. A ranglistán Baksai Lajos átvette a vezetést, ezzel jelentős esélyt adott magának az Év Játékosa cím elnyerésére is ebben a korcsoportban.
A férfi 45-ös mezőny egy svájci 8-as táblát tudott betölteni, itt is szoros eredményekre lehetett számítani. A döntőbe Nagy Péter Bálint és Király Zsolt jutott, akik egész szezonban fej-fej mellett küzdöttek az első helyekért. Most is Bálintnak jött ki jobban a lépés, 3:1-re nyerte a találkozót. A harmadik helyet Takács Zoltán szerezte meg a viszonylag újonc Simon Attila előtt.
A legfiatalabb férfi csoportban (35+) ezúttal elég kevés nevezés érkezett, így mindössze négy játékos mérkőzött egymással. A papírforma itt is Nagy Péter Bálint győzelmét sejtette, ami meg is valósult. Körmérkőzés lévén döntő mérkőzés nem volt, de Bálint minden mérkőzését megnyerte. A második helyet Kozma János szerezte meg, a bronzérem Tolmácsi Zoltán nyakába került.

Share this post