Senior Országos Bajnokság az OnLine-ban

Az elmúlt hétvégén az OnLine Squash Clubban került megrendezésre a Gosztonyi István Senior Egyéni Országos Squash Bajnokság. A rendezvény kétszer egynapos lebonyolításban lett megrendezve, szombaton a 35+,45+, és az 55+ férfi csoportok, vasárnap pedig a 40+, 50+, 60+ férfi csoportok és a Női csoport játékosai versengtek a helyezésekért.
Mindkét versenynapon az Uniqa mobil egészségközpont és csapata állt rendelkezésre, hogy a játékosok egészségi állapotát felmérjék.
A versenyre 66 férfi és 6 női játékos nevezett be, sajnos a ballagás és az Anyák napja kicsit nehezítette a játékosok részvételét.

A 35+ korcsoportban sokan előre tudták, hogy ki nyerheti meg ezt a versenyt, a papírforma be is igazolódott, Szabóky Marci játszmát sem vesztve szerezte meg az elsőséget, a döntőben Buday Zoltánt verte meg. A harmadik helyért Lőrinczi Balázs és Pásztor Gergely mérkőzött meg, itt Balázsnak jött ki jobban a lépés, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A 45+ korcsoport volt a legnépesebb csapat, és itt voltak a legszorosabb küzdelmek is. A döntőbe a két legmagasabban sorolt játékos jutott be, ezúttal Nagy Péter Bálintnak sikerül legyőznie Kovács Zsoltot, és ezzel elnyerte az Országos Bajnoki címet is. Harmadik Szalay Zsolt lett, legyőzve Rabi Illést, ők mindketten magasabban sorolt játékosokat legyőzve szerezték meg a helyüket.

Az 55+ korcsoportban voltak a legérzelemgazdagabb mérkőzések, köszönhetően a verseny győztesének, Horváth Tibornak, aki egy már régen várt sikert tudhatott magáénak. A döntőben Nagyiványi Gyurit verte meg, de az elődöntőben nagyobbat dobott. A harmadik helyért Baksai Lajos és Nógrády Norbert mérkőzött, ezt a csatát Lajos nyerte, és lett a harmadik helyezett.

A 40+ korcsoportban Kovács Zsolt elégtételt vehetett a szombaton elvesztett döntő miatt, ezúttal Lőrinczi Attilával kellett megmérkőznie a bajnoki címért. Szoros csatában sikerült is megnyernie a találkozót, és ezzel az első helyet, Attilát a második helyre szorította. A bronzért folyó küzdelemből Lőrinczi Balázs Került ki sikeresen, Szalay Zsolt a negyedik helyen zárt.

Az 50+ korcsoportban egy svájci nyolcas táblát töltöttek meg a játékosok, egy nagyon erős mezőny alakult itt ki. A döntőbe Nagy Péter Bálint és Krasznai Gábor jutott be, egy nagyon látványos mérkőzést játszottak. Nagy Péter Bálint meggyőző játékkal tudott nyerni Kraszi ellen, ezzel a verseny második napján is az aranyérem kerülhetett a nyakába. A harmadik hely sorsát a Tóth Béla – Weiner István találkozó döntötte el, Béla javára.

A 60+ korcsoportban hat nevezés érkezett, és itt két csoportban kezdődtek el a küzdelmek. A döntőbe a két csoport győztese került, ez a két kiemelt volt. Baksai Lajosnak sikerült kijavítania az előző napi csorbát, és magabiztos játékkal győzte le Képes Gábort. A harmadik helyért Kovács Tibor és Petrusz János mérkőzött, Kovács Tibi sikeresen nyerte meg a meccset és lett harmadik.

És nem utolsó sorban a Női csoport. Itt is két hármas csoportban zajlottak az előmérkőzések. A döntőt a két csoport első helyezettje játszotta, Szombati Edina és Udvardi Leonóra. A dolog kis pikantériája, hogy a lányok közösen készülnek az egri országos bajnokságra. A győzelmet Edina szerezte meg, Nóri a második helyre szorult. A harmadik helyet Guti Judit szerezte meg, legyőzve Pocsaji Anitát.

A senioroknál minden évben kihirdetésre kerülnek az év játékosai azokban a korcsoportokban, ahol a szezon közben rendszeresen vannak versenyek. A címet azok a játékosok kapják, akik a szezon végén vezetik az adott ranglistákat.
A hölgyeknél Udvardi Leonóra lett az Év Játékosa, most a negyedik alkalommal folyamatosan.
A 35+ csoportban Nagy Péter Bálint az Év Játékosa, és ezt a címet sikerül megszereznie a 45+ korcsoportban is, akárcsak az előző évben, most is duplázott.
Az 55+ csoportban a verseny kezdetén még Balsai Lajos volt a címre esélyes, de az elődöntőben elszenvedett vereség miatt elmaradt a siker. Az Év Játékosa címet itt Nagyiványi György szerezte meg.
Ezt a címet mindenki egy éven keresztül viselheti, és mivel ez egy vándorkupa, jövőre meg is kell védeni.

Végezetül essen szó a rendezésről, ami azt gondolom, hogy nagyon sikeres volt és sikerült messze felülmúlni az előző éveket. Köszönet Lőrinczi Attilának és Szeberényi Sándornak a befektetett munkájáért. a Szeberényi család hölgytagjainak a két nap alatt nyújtott segítségért, Lőrinczi Zitának azokért a sütikért, amiket két éjszakán keresztül nekünk készített, és természetesen a versenyt segítő és támogató cégeknek, és a helyszínt biztosító OnLine klubnak.

Share this post