Első nap az utánpótlás EB-n

U 15:
Két mérkőzés, két vereség. Svájc ellen 1-2, Anglia ellen 0-3. Nézzük meg kicsit részletesebben. Ma a pálya sorrend a következő volt: lány, fiú 1, fiú 2. Rózsa Emma kezdte meg a mérkőzést, élete első Európa Bajnokságán. Bizton állíthatom, hogy Kohlrusz Balázs remek taktikával küldte fel a kisasszonyt, ugyanis nem kis meglepetést okozva közel 45 perces mérkőzésen döntő szettben felülmúlta svájci ellenfelét.
Jeszenszky Zoltánra várt a feladat, hogy a torna első meglepetés győzelmét okozza a válogatott. Nem indult jól a mérkőzés, 2-0-ás szett előnyt épített ki a svájci fiú. Zolika próbált váltani, próbáltuk gyorsítani a tempót, agresszívabban támadni a labdákat. Ez egészen 2-2-ig meg is hozta gyümölcsét. Sajnos a döntő szettre belőlünk is sokat kivett ez a váltás. Jöttek a hibák és az ellenfél fizikálisan erősebb volt, mint mi. 2-3 a vége.
Szabó Kende következett. Kende mindent megpróbált, küzdött derekasan, de komoly esélyünk nem volt a mérkőzés megnyerésére. 0-3. Délután az angol válogatott következett, a torna első kiemeltje. A holnapi napra gondolva Balázzsal úgy döntöttünk, hogy Zolit pihentetjük ezen a mérkőzésen. Szabó Kende és Sárkány László játszanak Rózsa Emma mellett. Összességében 0-3 arányú vereséget szenvedtünk, mindegyik játékosunk ment becsülettel, de a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtanunk.
Pénteki nap az U15-ösök délelőtt Spanyolország ellen, délután pedig Finnország ellen lépnek pályára. Cél legalább az egyik mérkőzésen a 3 pont megszerzése.

Nézzük az U17-et.
Kezdjük a legrosszabbal. Dévald Tamásnak a franciák elleni mérkőzésen az első szettben bokasérülése kiújult, ezért a mérkőzést feladni kényszerültünk. Hozzá kell tennem a szett utolsó pontjánál történt az eset (kintről nem is vettük észre) és a game-et a francia fiú nyerte 11-9-re.
Chukwu Hanna játszott előtte, aki elég hullámzó játékkal, de végül 3-2-re verte a francia kislányt. Nehéz győzelem volt, mert a francia lány az európai ranglistán az U17-ben a 3. helyen áll. Nagy Simon játszott a kettes fiú pályán, de sajnos 0-3 arányú vereséget szenvedtünk a francia kettestől.
A nagyok délelőtt az első fordulóban hozták a papírformát.
Laskai Vanda 3-0 arányú győzelmet aratott finn riválisa ellen. Hasonló arányban az egyes fiú pályát Dévald Tamás magabiztosan hozta.
A kettes fiú pályán Rózsa Barnabás első bemutatkozó EB mérkőzésén, bíztató játékkal szettet sem engedve nyert a finn kettes ellen.
Tomi sérülése miatt Nagy Simonra és Rózsa Barnabásra a pénteki napon nagy nyomás fog nehezedni, hiszen mindketten egyel feljebb kell, hogy lépjenek a pálya sorrendben. Délelőtt a lengyel csapatot kellene meglepnünk, délután pedig a walesi válogatottat. Ha bármelyik csapat ellen vereséget szenvedünk, akkor csak a 9-16 között folytathatjuk a tornát. Szurkoljatok!

Farkas János helyszíni beszámolója

Share this post