Záró nap az Utánpótlás Csapat Európa Bajnokságon

A helyosztó mérkőzésekkel a mai napon számunkra véget ért az Európa Bajnokság.
Az U15-ösök az első körben Belgium válogatottjával játszottak. A pályasorrend a mai napon fiú 1 – fiú 2 – lány. Mi a Jeszenszky – Sárkány – Rózsa felállást választottuk. Sajnos mindhárom mérkőzésen meg kellett hajolnunk a nagyobb tudás előtt, 0-3 arányú vereséget szenvedtünk. Egy szett megnyeréséhez legközelebb Sárkány László állt, több játszmalabda után sem tudtuk behúzni a szettet.
A következő körben a skót csapat várt rájuk. Itt Szabó – Sárkány – Rózsa trióval álltunk fel. Bízton állíthatom a 3-0-ás vereség ellenére,hogy teljes mértékben partiban voltunk Skócia ifjaival. Hiszen Sárkány úr két szettet is el tudott hozni és Szabó úrnak is és Rózsa kisasszonynak is játszma labdáik voltak.
Számukra a nap utolsó mérkőzése ugyanaz a Svájci válogatott volt, akivel a csoportban is összemértük tudásunkat. Most is 2-1 arányban maradtunk alul. Most Jeszenszky Zoltán nyert az egyes fiú pályán,míg Kende és Emma vereséget szenvedtek. Ezzel az eredménnyel junior csapatunk az U15-ös korosztályban 20 csapatból 16. helyen végzett. Gyakorlatilag az előzetes kiemelés helyén valónak bizonyult.

Folytassuk az U17-el.
Svédország válogatottjával kezdődött a nap. Chukwu Hanna hozta a tét nélküli lány pályát, mert sajnos előtte a fiúk mindkét pályán 3-0 arányban kikaptak. Ebben a korosztályban Tomi sérülése miatt, minden meccsen a Nagy Simon – Rózsa Barnabás kettős lépett pályára.
A második körben Norvégia fiataljaival kerültünk szembe. Nagy Simon kiújuló sérülése miatt nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, sima 0-3. Rózsa Barnabás belekeveredett ismét egy 5 szettesbe, de rosszul jöttünk ki ismét belőle. 2-3. Hannának ezután ismét egy tét nélküli meccs következett. Ellenfele motiváltabbnak bizonyult 0-2 a vége, nem játszották ki a három nyert szettet.
Az utolsó körben, a sors pikantériája (csak úgy. mint a kicsiknél), ismét egy csoport ellenféllel kerültünk össze. Egy több sebből vérző lengyel és egy magyar válogatott mérte össze tudását. Most 2-1 arányban mi kerültünk felül. A lengyelek a kettes pályán nem tudtak kiállni, az egyesen Nagy Simon kikapott, míg Laskai Vanda magabiztosan verte a lengyel lányt. Válogatottunk ezzel a 15. helyen zárta a tornát.

Összegzés?
Szomorúság – az eredmények miatt
Csalódottság – a sérülések miatt
Öröm – hogy itt lehettünk és jól érezhettük magunkat
Tanulság – munka, munka, munka

Farkas János beszámolója a helyszínről

Share this post