Felhívás utánpótlás edzőknek

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnökségének programjai között szerepel egy olyan program, ami az utánpótlás bázis bővítését tűzte ki elsődleges céljaként.
Azt gondoljuk, hogy az egyik legfontosabb dolog, valahogy bekerülni a mindennapos testnevelés révén az iskolai vérkeringésbe. Természetesen ott van erre esély, ahol elég közel vannak az iskolák ahhoz, hogy a testnevelők át tudják hozni a tanulókat az adott klubba.
Elkészült egy három oldalú megállapodás tervezet, ami a Szövetség – Egyesület – Iskola között jönne létre. Elszigetelten eddig is működött ez a rendszer, lásd Weiner Istvánéknál, de szeretnénk, hogy ez országos szintű legyen! A napokban indul ez a program Budaörsön is Lőrinczi Attila szakmai vezetésével.
A Szövetség vállalja, hogy anyagilag mögé áll a squash mindennapos testnevelésbe integrálásának. Ez azt jelenti, hogy átvállalja a pályabérleti díjakat és biztosítja a programhoz szükséges eszközöket is. A tervezet az edzők díjazását is előirányozta.
Persze ott van reálisan esély ezt megvalósítani, ahol van utánpótlás képzés, vannak megfelelő edzők, testnevelők. Éppen ezért kérjük azokat az edzőket, akik úgy érzik, hogy részt kívánnának venni ebben a programban, jelezzenek vissza. Ha már sikerült felmérni az igényeket, mindenkivel egyeztetjük a részleteket. Kérjük őket, küldjék el az adott iskolák kontakt személyeinek elérhetőségeit, hogy elnökségi szinten meg tudjuk őket keresni a programunkkal.
Természetesen ez a rendszer nem tud működni az utánpótlásban már dolgozó edzők hathatós segítségetek nélkül! Nem ismerjük az összes utánpótlás központ helyi sajátosságait, ezért várjuk a visszajelzéseket, ahol már működik ilyen, vagy ehhez hasonló kapcsolat, illetve ahol másképpen kellene segíteni!
A program dokumentumait ITT lehet megtekinteni, letölteni.

Share this post