HEAD Kupa – Club Tihany

A hosszú hétvége első napjain került megrendezésre a 2018. évi HEAD kupa senior verseny Club Tihanyban, mely egyben a 2. Molnár Imre Emlékverseny is volt. Sajnos a senior verseny egybe esett a HJO utánpótlás nemzetközi versennyel, így több olyan játékos is távol maradt, akik a gyermekeiket vitték a junior versenyre. Talán ezért is, de kissé szűk mezőny vett részt a seniorok versenyén, ahol 4 csoportban zajlottak a mérkőzések.
A néhol szoros csatákat hozó mérkőzéseken kívül az esti kártyázás, beszélgetés, és Besenyei bórkóstolás is jelentősen emelete a rendezvény hangulatát.

A hölgyek mezőnyében Udvardi Leonóra szerezte meg az első helyet, Guti Judit a dobogó második fokára szorult. A harmadik helyen Jékli Márta végzett. Az egri csapat három fővel színesítette a hölgyek mezőnyét, reméljük, legközelebb is láthatjuk őket.

A férfiak 55 feletti csoportjában Nagyiványi Gyuri hozta az elvárt győzelmet, Rubányi Péter a harmadik helyre szorította Nógrády Norbertet. Ebben a csoportban viszonylag sima eredmények születtek, volt néhány 3:1 arányú győzelem is.

A 45 feletti korcsoport volt a legszűkösebb mezőny, minden induló dobogóra állhatott. A dobogó legtetejére Nagy Péter Bálint állhatott fel, második Jenzer György lett, és Nagyiványi György vette át a harmadik helyért az érmet. Remélhetően a következő senior versenyen már ismét nagyobb létszám fog rajthoz állni eben a korcsoportban is.
A 35 feletti csoportban borult a papírforma, Szabóky Marci sérülés miatt visszalépett a versenytől. A játékosok csoportos lebonyolításban játszottak a végső helyezésekért. A három csoportgyőztes szoros mérkőzéseken szerezte meg a végső helyezéseket. Az első helyen Nagy Péter Bálint végzett egy kiélezett öt szettes mérkőzésen győzte le Pásztor Gergelyt. A harmadik helyet Országh Péter szerezte meg, megszorongatva az első helyen végzett ellenfelét.
A kis létszám ellenére egy emlékezetes versenyt hagytunk magunk mögött, köszönjük Kapinak a lehetőséget, a HEAD-nek a támogatást és a Besenyei Borháznak a finom borokat.
Legközelebb november 17-én találkozunk a Gold Centerben.

Share this post