IMET Open 2018

A múlt héten Szlovákiában léptem pályára egy 5000 $-os versenyen. A tornán hatodik kiemeltként kezdtem a 24 fős táblán. Ennek a kiemelésnek köszönhető nem volt első meccsem, így egyből a nyolcba jutásért játszhattam az első napon délután.
Nézzük a meccseket.
A nyolcba kerülésért egy cseh fiúval játszottam, akit jól ismerek. Pontos játékkal elvártam magamtól a győzelmet, bár tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, mert a múltkor is meggyűlt ugyanezzel az ellenféllel a bajom egy hazai rendezésű tornán. Szerencsére sikeresen vettem az akadályt, és 3/0-ra hoztam a meccset. Pontokban 11/7, 11/6, és volt egy szorosabb szett, ami 12/10 lett a javamra.
A négybe jutásért az első kiemelt spanyol játékossal küzdöttem meg, akivel az előző versenyen a döntőben találkoztam, most viszont a sorsolás úgy hozta, hogy előbb kell eldöntenünk, hogy ki a jobb. A múltkori meccsen győztem 3/1 arányban, de szoros volt az a meccs is, és a mostani is. Néha pontos és összeszedett voltam, de néha pontatlan és türelmetlen. Szerencsére a mérkőzés végén a jobbik játékomat nyújtottam és egy szoros meccsen 3/2-re nyertem, így folytathattam a versenyt. A pontok 11/4, 7/11, 11/7, 4/11, 11/1, ezek a pontok is mutatják, hogy nagyon hullámzó volt a játékom.
Az elődöntőben a negyedik kiemelt francia ellenfelet kaptam, akivel tavaly játszottam ugyanezen a tornán, ott ő bizonyult a jobbnak, de itt volt a lehetőség, hogy visszavágják a múltkori vereség miatt. Reméltem, hogy sikerül a legjobbamat nyújtani ellene és ezzel bekerülni a döntőbe, így nagyon összeszedtem magamat a meccs előtt. Szoros meccs volt jó menetekkel, és hatalmas küzdéssel, de én bizonyultam a jobbnak, 3/1 re sikerült győzni. A szett, amit elvesztettem a sok ki nem kényszerített hibának volt köszönhető, de utána sikerült ezeket kivenni a játékomból és én domináltam a meccs hátralevő részében. Itt a pontok 12/10, 3/11, 11/5, 11/3.
Következett a döntő. Itt a második kiemelt svájci fiúval szálltam harcba a tornagyőzelemért. Soha nem játszottam vele, de néztem a meccseit és tudtam, hogy jó játékkal meg fogom tudni verni. Nagyon motivált voltam mivel győzni mentem, és megszerezhettem a második PSA győzelmemet egy hónapon belül, ha győzök. Kicsit izgultam is a meccs előtt, de amikor elkezdődött a játék csak arra koncentráltam, hogy minden a helyén legyen és a legjobbamat nyújtva nyerjek. Azt kell hogy mondjam, elég jól ment a játék bár itt is volt pár hiba, de összességében sikerült a taktikát betartanom és a pontosság is jött vele együtt. 3/0-ra én győztem. A pontok 11/5, 11/6, 12/10.
Ezzel sikerült tornagyőzelemmel zárom a számomra utolsó versenyt az évben, aminek nagyon örülök és készülök tovább a jövő évben rendezett versenyekre, ahol szintén a győzelem a cél.
Köszönöm szépen a szurkolást nagyon sok erőt adott!
Külön köszönetet szeretnék mondani Fülöp Sándornak a sok támogatásért. Ezen kívül a szponzori támogatásért a Salmingnak és a Headnek.
Hatalmas köszönet a családomnak a támogatásért valamint Kovács Vivinek a taktikai tanácsokért és a versenyre való felkészítésért.
Farkas János, dolgozunk tovább és nincs más hátra, mint előre!

Farkas Balázs beszámolója

Share this post