Wanda borház – Promotech Összevont verseny Egerben

Szombaton került megrendezésre a Wanda borház – Promatech Összevont ranglista verseny, melyen nagyon szép mezőny jött össze a női és a négy férfi kategóriában.
A legjobbak szombati “A” kategóriás versenyén Hoffman Péter és az egri Boros Dávid remek formában kezdte az évet. Mindketten rendesen meg tudták szorítani a 14-szeres magyar bajnok Krajcsák Márkot. Hofi és Dávid is hozott el szettet, Márktól, sőt Dávid még két tie-breaket is.

Márk nagyot küzdött, lábbal és fejben is bírta a nyomást és végül győzni tudott.

  1. Krajcsák Márk
  2. Hoffman Péter
  3. Boros Dávid


A női versenyen sajnos csak hatan indultak, egy nevező visszalépett betegség miatt. A döntő most nem volt olyan szoros, mint a legutóbbi versenyen. Chukwu Hannah magabiztos játékkal verte Kis-Máté Csengét.  A bronzérmet Laskai Vanda küzdötte ki magának.

  1. Chukwu Hannah
  2. Kis-Máté Csenge
  3. Laskai Vanda


A szombati “C”-s mezőny volt a legnagyobb létszámú, majdnem teljes volt a 32-es tábla.A döntőben Lóczy Attila és Kasza Péter 3-2 es nagy csatában küzdött meg egymással. A bronzot a fiatal Tamássy András érdemelte ki.

  1. Lóczy Attila
  2. Kasza Péter
  3. Tamássy András

A szombati napon a Szövetség elnöksége is jelen volt a versenyen, ahol egy kihelyezett elnükségi ülést tartott. A győzteseknek az új alelnök Süle Gábor úr adta át a kupákat. Az este a Szépasszony-völgyben borozással és jó beszélgetésekkel záródott.


Vasárnap a “B” és “D” kategória versenyzői vették át a főszerepet.
Az első “B”-s versenyét nyerő Bíró Balázst senki sem tudta most megállítani. Krasznai Gábor minden rutinját bevetve több 3-2 meccsel a döntőbe jutott, de ott Balázs volt a fittebb. A bronzérem a fiatal szegedi titán Takács Beni nyakában landolt.

  1. Bíró Balázs
  2. Krasznai Gábor
  3. Takács Benedek


A “D” versenyben egri-miskolci bronz született, az egri csapatban játszó miskolci Csüri Antal hozta Egernek a hétvégi második bronzot.
A döntőbe a szombati C-t is nyerő Lóczy Attila hozta a papírformát és legyőzte Kulich Györgyöt.

 

  1. Lóczy Attila
  2. Kulich György
  3. Csüri Antal

További részletes eredmények a verseny.squash.hu oldalon.
A szombati online elő, több kamerával rendezett közvetítés is dicséretet érdemel!
Mindkét napon Kerenszky Attila a Wanda borház borásza főzte a finom ebédet, és a díjazottak és tombola nyertesek a Wanda borház és a Besenyei Borház egri csillagjait vihették haza.
Az Eger Termálfürdő jóvoltából, a verseny utáni rekreációra is gondolva, a teljes mezőny egri termálfürdő belépővel is gazdagodott.
Gratulálunk a szervezőknek, köszönjük a szponzoroknak és minden résztvevő játékosnak!
Legközelebb áprilisban a Senior Országos Bajnokság mezőnyét várják szeretettel Egerbe!”

Tóth Béla beszámolója

 

Share this post