Első nap az U15-17 Európa Bajnokságon

A mai napon mindkét válogatottunkra két mérkőzés várt. Nézzük először az U15-öt.
Délelőtt Wales fiataljai ellen kellett felvenni a kesztyűt. Felállásunk Komlódi Regő, Sáli Barnabás, Juhász Nóri volt. Itt szeretném csendesen megjegyezni, hogy az előzetes esélylatolgatásoknál a nagyokat a 8-ba várnánk, kicsiktől pedig a 9-16. hely is bravúrnak számítana. Visszatérve a mérkőzéshez, a papírformának megfelelően mindhárom pályán 3:0-ás vereséget szenvedtünk. Délután még nehezebb mérkőzés várt rájuk, a torna egyes kiemeltje, Anglia válogatottja. Ezen a mérkőzésen is érezhető volt a szintkülönbség a két ország fiataljai között. Azt sem tudom megállni, hogy itt ne soroljam fel az angol válogatott fiú játékosainak neveit: Yusuf Sheikh, Abdallah Eissa… Érdekes! A vége sima 0-3. Az U15-ös csapatunk holnap délelőtt Belgium ellen, délután pedig Oroszország ellen lépnek pályára. A valós tudásuk felméréséhez ez a két mérkőzés sokkal jobban fog segíteni minket. Holnap a pálya sorrend: lány,fiú1, fiú2.
Nézzük a nagyokat.
Ők délelőtt Oroszország ellen kezdtek. Felállásunk Takács Benedek, Nagy Simon, Harmath Eszter. Az egyes és kettes fiú pályát magabiztosan hoztuk, de a női pályán sajnos vereséget szenvedtünk. Összességében azonban megvan a 2-1-es győzelem. Délután rájuk is az egyes kiemelt angol válogatott várt, itt a Takács Benedek, Simon Dániel, Chukwu Hannah hármassal vettük fel a harcot. Igaz a fiúk 0-3 arányú vereséget szenvedtek, de azért dolgoztak derekasan. Meg kell tanulniuk, hogy a labda mindenkinek kerek, ami ha a sarokban illetve a falon van az mindenki ellen egy biztos pont, bárki is legyen az ellenfél. Kishitűen senkit nem lehet megverni vagy egy komoly mérkőzésre kényszeríteni. A Hannah angol kislány elleni mérkőzését bevallom, nem tudom hova tenni. Ezzel tanult edző kollégáim, Kohlrusz Balázs és Hoffmann Péter is egyetértenek. Nem részletezném a dolgot, inkább csak a pontokat írom le: 5-11,0-11,11-6,11-2,10-12
Egy elemzést megérne.
Ha a holnapi napot az U17-esek két győzelemmel, zárják, akkor megvan a csoport második hely és ezzel a legjobb 8-ba kerülés. Délelőtt Izrael ellen, délután pedig Wales válogatottja ellen kell bebiztosítani ezt a helyezést.
El kél a szurkolás!

Farkas János beszámolója

Share this post