Magyar sikerek senior nemzetközi versenyeken

Szeptember 22.-én került megrendezésre az idei Italian Masters Open, ahol hazánkat egyedüliként Nagy Péter Bálint képviselte. Az 50+ korosztály 14 fős mezőnyt alkotott, amit a szervezők 4 csoportra osztottak. Péter magabiztosan, szettveszteség nélkül hozta a csoportgyőzelmet, így az 1-4 helyért folyó küzdelemeben esélyesként érkezett.
Az elődöntőben a cseh Robert Alexa volt ellenfele, aki teniszes ütéseivel és balkezes játékával okozott némi meglepetést, de végül egy szett áldozattal sikerült kiharcolni a döntőbe jutást.
A döntőt Stefan Wetzstein ellen játszotta Péter, aki már nem volt ismeretlen ellenfél és szerencsére ismétlődött az elvárható eredmény, ezt a mérkőzést is nullára hozta játékostársunk.
Így idén is szólt magyar himnusz Riccionéban!

German Masters Open

Október 4.-én Hamburg látta vendégül a 35 feletti squash társadalmat egy kiemelt, Super Series tornára. Szintén egyedüli magyarként indult Nagy Péter Bálint, ha nem számítjuk az USA állampolgár Norbert Kornyei urat, aki 75+ (!!) korosztályban küzdött és nyert aranyat!
Itt 42 indulót(!) számlált az 50+-os korosztály, Péter 3/4 kiemeltként indult a főtáblán. Az első körben a kvalifikációról bekerült, holland Eddy Groenewold volt az ellenfél, itt 3:1-es győzelem született.
16 között egy helyi játékos, Oliver Janssen volt az ellenfél, aki szintén elhalászott egy szettet, de azért ezt a lépcsőt is sikerrel vette a magyar versenyző.
A következő ellenfél az a Stefan Wetzstein volt, akivel az olasz Openen a döntőt játszotta Péter, de ennek a mérkőzésnek csak a statisztikai végeredménye hasonlított a két héttel ezelőtti eredményre. Az könnyű 3:0, ez egy gyötrelmes 3:2 lett. Stefan hazai pályán sokkal magabiztosabban, pontosabban mozgott, érezhetően kontroll alatt tudta tartani a játékát. Sikerült azonban lassan felőrölni, de a döntő szett 15-13-as végeredménye nem árulkodik földcsuszamlás szerű győzelemről.
Négy között a versenyt később szettveszteség nélkül megnyerő második kiemelt, Jesus Souto volt Péter ellenfele, ami már megugorhatatlan magasságnak bizonyult. Ezt a meccset elveszítve Péter a 3.-4. helyért szállhatott küzdelembe.
A bronzmeccset Adrien Leeson angol játékos ellen Péter szorosan de magabiztosan hozta, így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Nagy Péter Bálint beszámolója

Share this post