HEAD Kupa, III. Molnár Imre Emlékverseny Tihanyban

A hét végén Tihanyban zajlott a HEAD Kupa, III. Molnár Imre emlékverseny, ahol a senior játékosok mérettethették meg magukat. A versenyre szokatlan módon alig érkezett 45+ korcsoportban nevezés, ezért ezt a számot törölték is a rendezők. Viszont történelmi esemény is volt, mert ezúttal első ízben került megrendezésre a 65+ korcsoport versenye.

A hölgyek egy öt fős körversenyben döntötték el a helyezések sorsát. Ezúttal is Udvardi Leonóra bizonyult a legjobbnak, megelőzve Kovács Dórit. A harmadik helyen az egriek képviseletében Jékli Márta végzett, ezzel ékesítve születésnapját.

 

A férfiak legidősebb csoportjába négy játékos lépett pályára. Az első helyet a szegedi Jeremy Parrott szerezte meg, szoros csatában legyőzve Képes Gábort. A dobogó harmadik helyére Dr Barna István állhatott. Remélhetőleg ez a versenyszám a jövőben is megrendezésre kerül, és a többi 65 feletti játékos is bekapcsolódik a versenybe.

Az 55 felettiek versenyszáma izgalmas mérkőzéseket ígért már a csoportos szakaszban is. Tóth Béla és Sákovics Péter nem talált legyőzőre a csoportjukban. Mindketten a másik csoport második helyezettjével kerültek szemben az elődöntőben, és ezt az akadályt is vették. Sajnos Péter az elődöntőben megsérült, így a döntőben már nem tudott pályára lépni, Szombathely aranyérem nélkül maradt. A harmadik helyen Nagyiványi György végzett.

A 35 felettiek voltak a legnépesebb mezőny. Itt három csoportban zajlottak az előcsatározások. A három csoport első helyezettje körmérkőzéses rendszerben játszotta ki a végső helyeket. A dobogó legfelső fokára Szabóky Márton állhatott fel, aki most sem talált legyőzőre. A második helyen az első senior versenyén induló Csekeő Ádám végzett, Balázs Erik ezúttal a harmadik helyre szorult.

A versenynek külön fényt adott, hogy azon a helyen játszhattak a megjelentek, ahol csaknem napra pontosan 30 évvel ezelőtt megalakult a Szövetség. Köszönet az alapítóknak, hogy az elmúlt éveket lehetővé tették számunkra.
Kaplár F. József, aki a tihanyi versenyeket már 30 éve szervezi, felajánlott egy vándorserleget, Kapi Kupa néven, melyet minden szezonban a legeredményesebb és legaktívabb senior játékos vehet majd át. A 2018-2019-es szezon első kitüntetettje a 2019. évi Senior Mikulás Kupán veheti át a díjat.

Share this post