2. Összevont Ranglista Verseny – City Squash Club

Sikeresen lezajlott a hétvégén a City Squash Clubban megrendezésre került 2. Összevont Ranglista Verseny. A szombati napon a B és D kategória 31 versenyzője mérte össze erejét. A B kategóriában az első kiemelt visszalépett, így egy kicsit borult az tábla.
Előbbit Simon Dani nyerte Tamási Ábelen felülkerekedve, megérdemelten. A bronzérmet Rózsa Barnabás vihette haza legyőzve a veterán Rabi Illést.

 

Utóbbi kategóriát Wiandt András hozta színvonalas döntőben Balogh Csaba ellen. A dobogó harmadik fokára Csontos Ottó állhatott fel, miután az elődöntőben legyőzte Klujber Norbertet. Ez a versenynap flottul, gyorsan lezajlott.

 

Vasárnap is parázs mérkőzéseket láthatott a közönség. A női kategóriában egyelőre nem sikerült Chukwu Hannah-t letaszítani a trónról, Kiss-Máté Csenge nem tudta maximálisan megmutatni képességeit, alul maradt a döntőben. A harmadik helyért vívott küzdelemben Filyó Bori kerekedett felül Nagy Sárával szemben.

 

Az utóbbi évek trendjéhez hasonlóan, idén is kiemelkedően magas létszámban jelentkeztek versenyzők a C kategóriába, ami végül Lóczy Attila (üdv a B kategóriában) győzelmét hozta a Komlódi Regővel vívott párharcban. A bronzérmet Bartek Bálint szerezte meg Nagy Levente elől.

 

Az A kategória aranyérme Kamocsai Bendegúz nyakába került, miután a döntőben legyőzte a Boros Dáviddal vívott fárasztó elődöntőből érkező Hoffmann Pétert. A dobogó harmadik fokára Cséffalvay Dániel állhatott fel. A vasárnapi igen magas létszám ellenére egészen az elődöntőkig sikerült tartani az időrendet. Az A kategória kiegyenlített erőviszonyai viszont már hosszú összecsapásokat hoztak. Ennek köszönhetően a verseny késő este zárult, ami felvetheti az eddig megszokott napi kategória-beosztások újragondolásának lehetőségét. Összességében egy jól szervezett, jó hangulatú eseményen vagyunk túl, minden résztvevőnek gratulálunk!

Horváth István beszámolója

Share this post