Senior Mikulás Kupa 2019.

Vasárnap az On Line Squash Club adott otthont a senior Mikulás Kupának, ami egyben az év utolsó senior versenye volt. Ennek megfelelően az érdeklődés is magas volt, 39 nevezés érkezett a négy versenyszámba.
A verseny egy kis időre félbeszakadt, mert most, első ízben került átadásra a Kapi Kupa, ami a szezon legjobb játékosának a vándorkupája lesz a jövőben. A díjat az alapító, Kaplár F. József adta át Nagy Péter Bálintnak, aki a 2018-2019-es szezonban nyújtott teljesítményével érdemelte ki a címet.

A hölgyeknél három új játékos részvételével egy nyolcas táblán zajlottak a mérkőzések. Ezúttal Szombati Edina is pályára lépett, aki tanítványaival nevezett a játékra. A várt döntő ki is alakult Edina és Udvardi Leonóra között, Edina volt az eredményesebb, így megnyerte a női versenyt. A harmadik helyet Guti Judit szerezte meg Wéber Julianna előtt.

 

A férfiak 55-ös mezőnyében 12 játékos mérettette meg magát. A meglepetést Füzes Sándor okozta Baksai Lajos legyőzésével. Sándor fia, Dániel megnyerte a párhuzamosan zajló C-s versenyt, talán ez adta a lökést. A tábla alsó felében két játékos is sérülés miatt adta fel a versenyt, érdekesség, hogy egymással játszottak a sérülésig. A döntőt Tóth Béla és Horváth Tibor vívta, Béla volt a sikeresebb. A harmadik helyet füzes Sándor szerezte meg.

 

A 45-ös férfiak tízen neveztek, itt előre lehetett tudni, hogy szoros mérkőzések lesznek majd. Az első kiemelt már az első körben vereséget szenvedett, így a vigaszágon folytathatta a versenyt. A döntőbe Rabi Illés és Bottyán István jutott el, Illés bírta jobban erővel, és megnyerte a mérkőzést. A dobogó harmadik helyére Szalay Zsolt állhatott fel.

 

 

A 35-ös kategóriában az vérható volt, hogy a döntő egyik résztvevője Szabóky Márton lehet, de a tábla alsó ága többesélyes volt. Marci ténylegesen bejutott a döntőbe, az alsó ágon pedig Pásztor Gergely volt az eredményesebb. Marci a döntőben is sikeresen szerepelt, és elnyerte az első helyet. A harmadik helyet Nagy Péter Bálint szerezte meg a vándorkupa mellé.
A jó hangulatú versenyt a Mikulás kisebb ajándéka mellett az Abacus Hotel töltött káposztája is tovább fényezte. Köszönjük a házigazdák vendéglátását.

A senioroknak szép év végi ünnepeket, jövőre folytatjuk!

Share this post