Vasárnap a B és D kategóriában hírdettek győztest

A hétvégi I. Összevont Verseny vasárnap folytatódott, a B és D kategóriában mérkőztek a játékosok. Rövid összefoglaló Böhm Gabriellától:

Vasárnap a B és D kategóriával családiasabb környezetben 19 fővel folytatódott az I. Oliver összevont ranglista verseny. Többen is sok hónapos kihagyás után versenyezhettek újra. A D kategóriában csupán hatan küzdöttek a dobogóra kerülésért, közülük ketten Tóth Péter és Takács Alexandrosz szombaton a C-ben is versenyzett, így ők ketten voltak a hétvége legaktívabb játékosai, mindketten dobogóra állhattak. Máté László is szépen menetelt a döntőig, ahol Tóth Péter szoros mérkőzésen 3/1 arányban legyőzte.

1. Tóth Péter 2. Máté László 3. Takács Alexandrosz

A B-ben egy 16-os tábla került kijátszásra 13 fővel. Már az első körökben kiélezett mérkőzésekre került sor. Meglepetésre James Hyatt 3/2-re legyőzte az első kiemelt Makra Rolandot és egészen a harmadik helyig menetelt. Az alsó ágon Fitos Krisztián nehezítette meg Kozma András továbbjutását, utóbbi bokasérüléssel bajlódott, de becsülettel végigjátszotta a versenyt és 4. lett. A döntőbe Rózsa Barnabás és Füredi Péter jutott, de mindkettőnek szoros, látványos mérkőzéseken kellett túljutnia. Barnabás magabiztos kezdéssel 2/0-ra vezetett, de Péter nagy küzdéssel kiegyenlített. A végjátékot a már felnőtt és junior OB-ra is jól felkészült Rózsa Barnabás nyerte és lett a szezon első B kategóriás bajnoka.

1. Rózsa Barnabás 2. Füredi Péter 3. James Hyatt

Share this post