Kohlrusz Balázs az új utánpótlás szövetségi kapitány

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöksége a 27/2020. 10.24. határozatában foglaltak alapján 2020. november 1-től Kohlrusz Balázst nevezte ki utánpótlás szövetségi kapitánynak. Az új kapitány bemutatkozó gondolatai a következők:

Kohlrusz Balázs vagyok, 30 éves. 20 éve ismerkedtem meg a fallabdával. Lehetőségem volt Szegeden olyan jó edzőktől tanulni, mint Radóczi Tibor és Németh István, de rajtuk kívül még sokan mások is segítettek a fejlődésben. Jómagam még mindig versenyzek, de időm nagy részét már csak az oktatás teszi ki. 18 évesen kezdtem el edzéseket tartani.  Évek óta a junior játékosokkal foglalkozok, így folyamatosan benne vagyok a hazai és nemzetközi versenyrendszerben. Volt lehetőségem Farkas János által, hogy két Junior Európa-Bajnokságon is részt vegyek, mint edző.

Azt gondolom, hogy kiváló a kapcsolatom a junior játékosokkal, illetve szinte kivétel nélkül az összes edzővel is. Ezt fontosnak tartom ahhoz, hogy a jövőben könnyebben tudjunk együttműködni. Nagy hangsúlyt szeretnél fektetni a közös kommunikációra, és mint szövetségi kapitány folyamatos figyelemmel követem majd a junior mezőny fejlődését.

Terveim között 4 összetartás szerepel, azonban ezeknek a pontos időpontjai még szervezés alatt vannak. Sajnos a jelenlegi helyzetben tervezni bármit is, nagyon nehéz, de igyekezni fogok. Amint az összetartások pontos időpontjai, valamint a részletes leírása elkészül, az érinettek részére közzé fogom tenni.
Mindig is fontosnak tartottam, hogy a játékosaim megfelelő alázattal, szorgalommal és magatartással végezzék a közös munkát. Ennek megfelelően a versenyeken való részvételt is hasonló hozzáállással várom el.
Az összetartások főbb irányai:
– megfelelő koncentráció a pályán, külső tényezők kizárása;
– maximális edzésmunka, ehhez való hozzáállás;
– különböző taktikai elemek gyakorlása, elsajátítása;
– az általam képviselt és elképzelt játék megismerése.

Hiszem, hogy az összetartások alatt fontos ismereteket fognak elsajátítani a válogatott játékosok, azonban legnagyobb fejlődést mindenki a saját edzőjével tud majd elérni. Úgyhogy nincs más hátra, mint munka, munka, munka!

Juniorok! Ne felejtsétek, a válogatottság egyben lehetőség, megtiszteltetés és elismerés! Aki bármilyen sportágban válogatottként szerepelhet egy nemzetközi versenyen, annál nagyobb élmény nincs! Tudom, nem könnyű most semmi sem, de mindenki dolgozzon tovább keményen az edzőjével! Az ajtóm mindenki számára nyitva, keressetek bátran!
Végül egy általam nagyra becsült sportolótól küldenék Nektek egy üzenetet, fiatalok!

„A pályafutásom során 9000 dobást hagytam ki. 300 meccset vesztettem el. 26 alkalommal rontottam el olyan dobást, amiről azt hittem, hogy be fog menni, és amivel győztünk volna. Újra és újra követtem el hibákat. És pont ez az, ami miatt sikeressé tudtam válni.” – Michael Jordan

Share this post