Fiatalos lendület Szegeden

Szegeden készültek a junior válogatottak. Az U15, az U17 és az U19-es bő keret a Szeged Squash Club Szabadidőközpontban lépett pályára az elmúlt napokban.

„Jelenleg még 16 fős a bő keret. A legfontosabb célunk az volt, hogy olyan terhelést kapjanak a fiatalok, mintha egy versenyen indultak volna” – mondta Kohlrusz Balázs az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya. 

A válogatott fallabdázók irányított edzéseken vettek részt, taktikai feladatokkal birkóztak meg. „A legfontosabb most az volt, hogy kiderüljön, ki milyen erőben van. Az elmúlt időszak versenymentes volt, ezért mindenképp át kellett mozgatni a fiatalokat, kapniuk kellett egy-két új impulzust” – tette hozzá a sportvezető.

Mint ahogy a legtöbb sportágban, így a fallabdában is minden bizonytalan jelenleg a koronavírus-járvány miatt. Egy biztos: ha kiderül, hogy lesz csapat Európa-bajnokság, akkor Kohlrusz Balázs szűkíteni fogja a keretet. Az összetartásról hiányzott Chukwu Hannah, aki az Open de Bretzels elnevezésű francia versenyen lép pályára.

Share this post