Squashberek és az RSC volt a házigazdája a 6. összevont versenynek-beszámolók

Farkas János beszámolója: A mai napon rendeztük az aktuális összevont verseny “A” és “C” kategóriákat Tatabányán a Squashberek Sport Centrumban. Sajnos a női mezőny nem jött össze, de a szövetség lehetőséget biztosított a hölgyeknek, hogy megmérettessék magukat a fiú kategóriákban. Juhász Nóra és Nagy Sára a “C”-ben, míg Chukwu Hannah az “A”-ban kapott szerepet. Mindannyian kitettek magukért, bizton állíthatom, nem okoztak csalódást.

Kezdjük a “profikkal”:

11 induló, remek kis mérkőzések.  Érvényesült a papírforma, legalábbis ami a sorsolás után gondolható volt.  A bronzmeccsen Kamocsai Beni verte Szabóky Marcit 3/0-ra, míg a döntőben a nagyon összeszedetten játszó Püski Lénárd maradt alul Farkas Balázs ellenében. Összességében elmondhatom, hogy több játékos is nagyon biztatóan mozgott, ami remek előjel a jövő héten kezdődő OB előtt.

Nos, ami a “C” kategóriát illeti, ennyi 5 szettes mérkőzést már régen láttam. Ez is azt bizonyítja, hogy rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, és nagyon motiváltak a játékosok. Az első kiemelt Kiss-Mihály István lett a végső győztes, aki a fiatal szegedi Nagy Leventével játszott a döntőben 3/1-et. A bronzmeccsen Calin Vant nyert Valló úr ellenében 3/0-ra. Ebben a kategóriában sajnos két sérülés is történt. Marosvásárhelyi úr vádli sérülést , míg Benke István szem sérülést szenvedett, de hála istennek mindketten jól vannak, de a versenyt nem tudták befejezni. Jobbulást nekik. Találkozunk jövő héten az OB-n Szegeden!

Bencsik Balázs beszámolója:

Pünkösd előtt szombaton került megrendezésre a szezon 6. Összevont versenye, melynek a Rózsadomb Squash Club adott otthont. Nem túl sok, összesen 22 fő nevezett a két kategóriában. A B kategóriában az első kiemelt Kozma Andrásnak nem sikerült a döntőbe jutnia, egy szoros mérkőzésen 3:1 arányban Tóth Miki került ki győztesnek, aki később a kategóriát meg is nyerte, végig határozott játékot mutatva. A döntőben az addigra erejével teljesen elkészült Rózsa Barnabással játszott, viszonylag sima 3:0 volt. A nap mérkőzését egyértelműen a két fiatal: Sáli Barna és Rózsa Barna játszották. A közel másfél órás mérkőzés kifejezetten izgalmas fordulatokat hozott még a döntő szettben is, ahol Sáli Barnának 10:7-es előnye volt, sajnos egyik meccslabdáját sem tudta érvényesíteni, majd jött a hosszabbítás és az oda-vissza újabb meccslabdák. A végén Rózsa Barni tudta lezárni a játékot. Mindkét fiatalúrnak hatalmas gratuláció, mert nagyon színvonalas, intelligens játékot mutatott.

I. Tóth Miklós
II. Rózsa Barnabás
III. Kozma András

D. Kategória:
Sajnos a D kategóriában igen csekély, mindössze 8 fő nevezte magát a versenyre, így mindenkinek biztosított volt a 3 mérkőzés. Itt is voltak érdekes mérkőzések, de kétségkívül a döntő volt a leglátványosabb, ahol idősebb Sáli Barna játszott a helyi Dávid Viktorral. Utóbbi be is húzta a mérkőzést és ezzel a kategóriagyőzelmet is. A bronzmeccsen is szoros játék alakult ki, Tóth András és Máté László között, ahol ötszettben Tóth András győzedelmeskedett.

I. Dávid Viktor
II. Sáli Barna
III. Tóth András

Share this post