Farkas, Szebeni, Mannheim és Tóth a győztes az Összetett verseny A, B, C, D kategóriájában

Szombaton és vasárnap a tatabányai Squashberek Sportközpont adott otthont a 8. Összevont versenynek, amelyen az A, B, C és D kategóriás versenyzők mérkőztek az első helyezésért. A részletes eredmények megtekinthetők a Versenynaptárban, a verseny beszámolóját Farkas János főszervezőnek köszönhetjük:

Egy rövid beszámoló a 8. összevont verseny első napjáról: A nyár derekán a tatabányai Squashberek Sportcentrum adott lehetőséget azon játékosoknak a megmérettetésre, akik a fárasztó, unalmas nyaralás helyett, inkább egy kis fallabdával ütnék el az időt. A mai napon az “A” és a “C” kategória került megrendezésre. Egy időben két-két pályán zajlottak a mérkőzések. A tele nyolcas táblának köszönhetően mindenkire három meccs várt a mai napon.  A szervezők minden indulónak egy Gatorede-del, valamint gyümölcstálakkal köszönték meg az indulást.  A “C” kategóriában Mannheim Martin szett veszteség nélkül nyerte meg a versenyt. A döntőben Németh Dávidot győzte le.  Beszéltük Martinnal, hogy magasabb kategóriában is szívesen látnám legközelebb, mert remek, összeszedett játéka magasabb szinteken is megállná a helyét. A bronz mérkőzésen Hannák Úr nyert Wiandt András ellen 3/0 arányban.  Ami az “A” kategóriát illeti néhány tőmondatot írnék, hátha lesz foganatja a jövőben. Feszült hangulatú mérkőzések, a pályán lévő két játékos nem ellenség, hanem ellenfél, remek iramú, magas színvonalú összecsapások. Chukwu Hannah edzői dicséretben részesül, így titokban – csakúgy, mint a többi tatabányai játékos.  És a legfontosabb! Szabóky Marci csak rövidítésben maradt alul a magyar bajnokkal szemben! Mert tartom a szavam Marci!

A második napon a “B” és a “D” kategóriákban mérték össze a tudásukat a játékosok. A “D” kategóriában a szombathelyi Toth Zoltán nyert magabiztosan, a döntőben Fábos Rudolfot győzte le. A kis döntőt Tóth Péter nyerte, Fábián László ellen 3/1 arányban.  Bizton mondhatom, öröm nézni ezen kategória játékosait, mert csupa szív, és lelkesedés jellemzi őket. És a fallabda szeretettükre jellemző, hogy sokan a kiesésük után is megvárták, megnézték az elődöntőket és a döntőket. Meg kell még említenem az egyetlen női induló helytállását, remek volt.  Valamint a 13 éves Duba Dávid játékát, mint legfiatalabb játékos, aki a felnőttek között is tudott egy- két szettet elcsípni. A “B” kategóriát Szebeni Péter nyerte, a döntőben Rabi Illést győzte le.  Muth Lóránt nyakába került a bronz, mert Szilvássy Leventét verte 3/1 arányban.  A szervezők a torna lezárásaként, megköszönve a részvételt a játékosoknak, egy kis regenerálódási lehetőséget is biztosítottak a fáradt izmoknak-egy finn szauna szeánsszal. Reméljük mindenki jól érezte magát, és találkozunk a következő, augusztusi 9. összevont versenyen.

Share this post