Nagy csaták az utolsó Összevont versenyen

Hétvégén a Marcibányi téri City Squash Clubban versenyeztek a hazai A, B, C és D kategóriás játékosok. A pandémia miatt a szezon igen hektikusra sikeredett, versenyek, leállások, szigorítások jellemezték az eseményeket. A versenyszezonunk is ezért igencsak elhúzódott, a megszokott iskolavégi szezonzárás helyett a nyárba tolódtak az egyes versenyek. Nagyon nagy gratuláció minden versenyzőnek, játékosnak, mert ebben a furcsa időszakban is mindenki oda tette magát, a CSC-ben indult 44 fős létszám is azt mutattja, hogy igen kitartóak a squash-játékosaink. A verseny beszámolóját Böhm Gabriellának és Püski Lénárdnak köszönhetjük:

A szezon utolsó összevont ranglista versenyére összesen 44 nevezés érkezett. A legnépesebb “C” kategória (16 fő) a szombati napon került lebonyolításra, párhuzamosan az “A” kategóriával. Szécsi-Páj Linda nagyon magabiztosan és agresszívan játszott és egészen az első helyig menetelt, a döntőben Kozma Jánost verte meg 3:1 arányban. A nap legszorosabb meccse a bronzéremért zajlott, amit végül Wiandt Andris nyert meg döntő szettben Valló Zoltán ellen.

Az A kategóriában, már megszokott módon főleg Squashberek és CSC játékosok indultak. A két elődöntő volt talán a nap két legszínvonalasabb meccse (Püski-Kamocsai 3/0 és Simon-Szabóky 3/0). Külön kiemelnénk a szenior korú Kovács Zsolt indulását, aki felvette a versenyt a fiatalabb játékosokkal is. Hiányoltuk azonban sok top 15-ös, illetve a válogatott játékosok szereplését ebben a kategóriában.

Vasárnap egy magas színvonalú “D” kategóriának lehettünk szemtanúi. Eger Squash SE csapatából többen is kiemelkedtek. Végül Dósa Norbert nyerte meg a kategóriát. Dombay Miklós szintén nagyon szimpatikus játékkal 2., míg Szabó Attila 3. helyen végzett. A nap legdrámaibb meccsét a vigaszág döntője hozta, ahol döntő szett 12-10 –re Énekes Gábor nyert Velencei Bence ellen.

“B” kategória rögtön egy közel egy órás meccsel indult, amit Muth Lóránt nyert meg Szécsi Dávid ellen 3:2-re. Lóránt későbbi meccsein is rengeteget küzdött és dolgozott ami bronzérmet ért. A vártnak megfelelően a döntőt Rózsa Barni és Tóth Miki játszotta, ahol ma 3-1-re Miki tudott győzni. 

Nagyon örülünk, hogy a City Squash Club játékosai hazai pályán 2 arany és 2 ezüst érmet tudtak szerezni a hétvégén „A” és „B” kategóriában. Simon Dani a 2. helyével így bekerül a ranglistán a  Top 10-be. Hiányoltuk azonban a junior versenyzőket, 18 év alatti játékos sajnos nem nevezett egyik nap sem. Köszönjük a résztvevőknek, hogy augusztus közepén a nagy hőségben a hűvös City Squash Clubot választották hétvégi programnak, reméljük nem bánta meg senki!

Részletes eredmények a versenynaptárban.

Végeredmények:

A kategória:

1. Püski Lénárd

2. Simon Dániel

3. Kamocsai Bendegúz

B kategória:

1. Tóth Miklós

2. Rózsa Barnabás

3. Muth Lóránt

C kategória:

1. Szécsi-Páj Linda

2. Kozma János

3. Wiandt András

D kategória:

1. Dósa Norbert

2. Dombay Miklós 3. Szabó Attila

Share this post