Erős mezőny, kiváló mérkőzések a Secops-Szenior OB-n

Hétvégén került megrendezésre a 2021. évi Secops-Szenior Egyéni Országos Bajnokság, amelyen közel kilencven induló vett részt. A kétnapos versenyen a szenior játékosok kitettek magukért, izgalmas mérkőzéseket és nagy csatákat láthattak a nézők. A legtöbb kategóriában a kiemelt játékosok hozták a kötelezőt, a baknoki címeket is az esélyesek nyerték el.

A versenyről részletes beszámolót Udvardi Leonórának főszervezőnek köszönhetjük:

Véget ért a SECOPS Szenior Egyéni Országos Bajnokság két napos versenysorozata Százhalombattán. A mind az elnevezés mind a sorsolás miatt kissé nehézkesen induló verseny szerencsére jó véget ért.

Rendezőként nagyon igyekeztünk kedveskedni a versenyzőknek, szponzoraink támogatásával a START csomagban sok ajándékkal tudtunk készülni, amin sokan meg is lepődtek, mert ilyesmire nem is számítottak,  illetve a szombati napon kisorsolásra került 1 db ajándékkupon a budaörsi Mozgásklinika támogatásával melyet Horváth Tibi nyert el, vasárnap egy másik ilyen kupon dr. Báthonyi Richárdhoz került és a LOTUS Thermál Hotel 5* 3 nap 2 éjszakás hétvégi pihenését pedig Divéky Anna nyert el, aki igazán sikeres hétvégét tudhatott maga mögött, hiszen Pocsaji Anita mögött 2. helyen végzett a nők mezőnyében. Nagy meglepetésre harmadik helyen Kovács Anita végzett. Sajnálatos módon Guti Judit lesérült, akinek innen kívánunk jobbulást!

A hölgyeknél a döntőbe a harmadik kiemelt Pocsaji Anita és a negyedik kiemelt Divéky Anna került, ahol Anita szép játékkal megnyerte a mérkőzést és elnyerte a bajnoki címet:

  1. Pocsaji Anita
  2. Divéky Anna
  3. Kovács Anita
  4. Guti Judit

65+ kategóriában három induló volt, ahol nagyon szoros körbeverés (szettazonosság) után a végső sorrend a pontok kiszámolása után a következőképpen alakult:

  1. Képes Gábor
  2. Monda László
  3. dr. Petrusz János

Gratulálunk nekik és várjuk őket legközelebb is!

60+ kategóriában Baksai Lajos sajnos nem tudott rajhoz állni, mert előző nap lesérült, így feladni kényszerült a versenyt. Igy a végeredmény:

  1. Nagyiványi György
  2. Sódar László
  3. Monda László
  4. Horváth Tibor

55 + kategóriában nagyon erős mezőny alakult ki, ahol a végső sorrend

  1. Krasznai Gábor
  2. Tóth Béla
  3. Király Zsolt
  4. Baksai Lajos

50+ kategórában

  1. Nagy Péter Bálint győzött, aki ekkor már duplázott.
  2. Janzer György
  3. Szalai Zsolt
  4. Bottyán István, aki már szerencsére jól van és innen kívánunk neki is jobbulást.  

45+ kategóriában 

  1. Nagy Péter Bálint
  2. Rabi Illés
  3. Polczer Rajmund
  4. Bednár László

40 + kategóriában elképesztően színvonalas meccseket láthattunk, ahol a régi formáját felidéző Welesz Balázs nyerni tudott Muth Lóránt ellen, aki akkor már a második napját teljesítette. De szeretném kiemelni Pásztor Gergő fantasztikus játékát, aki nagyon megnehezítette ellenfelei játékát okos, pontos, tudatos játékával.

  1. Welesz Balázs
  2. Muth Lóránt
  3. Pásztor Gergely
  4. Rabi Illés, aki szintén mindkét napon remekül játszott.

És végül, de nem utolsó sorban a legifjabbak mezőnyében

  1. Szabóky Márton
  2. Muth Lóránt
  3. Balázs Erik
  4. Bencsik Balázs

A szombat esti partin grill vacsorával, dj-vel kedveskedtünk azoknak, akiknek volt még kedve és ereje velünk maradni. Összességében azt mondhatom, hogy egy sikeres rendezvényt bonyolítottunk le, ahol a visszajelzések alapján nagyon jól érezték magukat a játékosok, kisérőik, edzőik, és a kilátogató nézők egyaránt.

A részletes eredmények megtalálhatók a Versenynaptárban. Összeségében egy sikeres és eredményes országos bajnokságon vagyunk túl, ezzel a versennyel befejeződött a “kicsit” elhúzódó 2020/2021-es szezon. Gratulálunk a szervező Omega Sportcentrum csapatának, és az eseményen résztvevő játékosoknak, helyezetteknek és a bajnokoknak! A díjátadó ceremónián Gosztonyi István barátunk neve is elhangzott, akinek emléke a következő OB-n is fennmarad.

Share this post