Izgalmas mérkőzések a hétvégi ranglista versenyeken

Szombaton és vasárnap az A-B-C és D-kategórás versenyzők léptek a pályára, a négy kategória négy különböző helyszínen került lebonyolításra. Az A kategóriában szoros mérkőzésen Simon Dániel 3/2-re nyert Takács Benedek ellen, a bronzmérkőzésen Kispéter Ádám 3/0-ra verte meg Nagy Simont. A B-kategóriában Takács Benedek 3/0 arányban győzőtt Kovács Zsolt ellen, a bronzérmes Rácz László lett.

A C-kategória beszámoláját Divéky Annának köszönjük:

Szombaton az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen került megrendezésre a férfiak „C” kategóriás versenye. Az új helyszínen, jó és küzdelmes mérkőzéseket láthattunk. A főtábla mérkőzései közül a két juniorkorú játékos – Gulyás Bence (U19) és Pavlovszky Péter (U15) – teljesítménye emelkedett ki. A nap egyenletes teljesítményét Kiss-Máté Csenge nyújtotta mellyel megnyerte a versenyt.

Eredmények:

Elődöntők:

                               Nagy Róbert  –  Gulyás Bence

                                                     0 /  3

                          Kiss-Máté Csenge – Pavlovszky Péter

                                                     3 / 0

3.helyért:            Nagy Róbert  –   Pavlovszky Péter

                                                   0 / 3

Döntő:                Kiss-Máté Csenge  –  Gulyás Bence

                                                           3 / 0

Végeredmény:

  1. Kiss-Máté Csenge
  2. Gulyás Bence
  3. Pavlovszky Péter

Nagy Róbert

A D-kategória beszámoláját Bottyán Istvánnak köszönjük:

8 versenyző vett részt a mai versenyünkön, Budapestről , Miskolcról Sárospatakról is érkeztek játékosok a helyi versenyzők mellé.

Az első körben, egy kivétellel mindenhol a magasabban rangsorolt versenyző jutott tovább. Balogh Dávid élete első egyéni ranglista versenyén a sorsolás szeszélyének köszönhetően egyből a miskolci első helyen kiemelt Szabó Attilával kezdet és egy nagyon szoros, végletekig kiélezett csatában sikerült is megnyernie a meccset.

Dávid ugyanazzal a lendülettel folytatta az elődöntőt, de az első meccsen rengeteg energiája fogyott el , ami a második meccs felétől a játékában is érezhető volt, és itt is nagyon szorosan de most a döntő szett rövidítésében sajnos alul maradt Borka Zoltánnal szemben. Az alsó ágon a másik miskolci játékos Nagy Peti diadalmaskodott Kék Tomi ellen és jutott a döntőbe. A harmadik helyért Balogh Dávid új erőre kapva 3-0 arányban verte Kék Tomit és a döntőben Nagy Peti is magabiztos játékkal 3-0 arányban nyert Borka Zoltán ellen.

Gratulálunk a helyezetteknek!

Share this post