Rekord nevezés az amatőr versenysorozaton

Szombaton került megrendezésre a szövetség által meghírdetett Amatőr Országos Verseny első fordulója, amely a budapesti City Squash Clubban került lebonyolításra. A verseny részletes beszámoláját a főszervező Böhm Gabriellának köszönjük:

A City Squash Club rendezte szombaton az új amatőr versenysorozat első fordulóját. A versenyre rekord nevezés érkezett 8 női és 38 férfi.
A 8 női játékos kijátszott egy 8-as táblát, így mindenki háromszor léphetett pályára. A döntőben Sákovics Virág és Babos Piroska egy szoros, színvonalas döntő szettes mérkőzést játszott, ahol Virág lett a győztes. A 3. helyért a Cityhez kötődő Csomor Edina és Unger Anita mérkőzött és a rutinosabb Edina győzött. A női mezőnyben a junior korú Dalos Réka is megmérette magát, aki végül hatodik lett, készül a novemberi junior versenyre.

Sajnos a férfi nevezők közül öten nem jelentek meg, ebből négyen nem is jelezték visszalépésüket. A nem megérkezett versenyzők miatt a selejtezőben kiesett játékosokat visszasorsoltuk a főtáblára, így a tervezett 2 vigasztábla helyett végül 1 db 16-os került kijátszásra a főtábla mellett. A nevezők között megjelentek régi rutinos amatőr játékosok és most első versenyükön indulók is, de nagyjából hasonló színvonalat képviseltek, szoros mérkőzések és jó hangulat jellemezte az egész napot. A férfiaknál a magas létszám miatt minden mérkőzés 2 nyert szettre ment, a győzelemhez Balogh Andrásnak, aki a selejtezőből indult, 6 mérkőzést kellett megnyernie. András nagyon magabiztosan hozta a mérkőzéseit egymás után. Az elődöntőben Moser Károlyt, a döntőben Bognár Pétert is legyőzte és megérdemelten lett az 1. forduló győztese. A vigasztáblán Giovanni Battista bizonyult a legjobbnak.
A női indulók és a férfi mezőny 1-8 helyezettje bejutottak a 2022. áprilisi szuperdöntőbe, melynek megrendezésére ezúton jelentkezünk. 
Bejutottak:
Nők:
1. Sákovics Virág
2. Babos Piroska
3. Csomor Edina
4. Unger Anita
5. Kormos Kata
6. Dalos Réka
7. Kisdaróczi Orsolya
8. Miklós Zsófia

Férfiak:
1. Balogh András
2. Bognár Péter
3. Moser Károly
4. Tihany Attila
5-8 Bősze Ádám
    Velencei Bence
    Szabados István
    Doszpot György


Következő forduló Tatabányán lesz december 11.-én!

Share this post