Lezajlott a 2022-es MEFOB a City Squash Clubban

5 kategóriában 5 bajnokot avattunk 5 különböző egyetemről a 2022-es Egyetemi Squash Bajnokságon, melynek 2 év covid kimaradás után ismét vállaltuk a lebonyolítását a Corvinus Egyetem támogatásával. Nem bántuk meg, mert korábban soha nem volt még ilyen nagy érdeklődés és nevező a versenyre. Találkozhattunk régi játékosokkal, racketlon világbajnokkal, egyetemi tanárokkal, korábban más egyetem színeiben indulóval, másod, harmad diplomát végzővel, korábbi Citys tanfolyamosokkal, jelenlegi válogatott játékosokkal egyaránt. Reméljük egyre népszerűbb lesz a fallabdázás az egyetemisták körében. Több egyetemnek van már squash pályája vagy tervezi az építését.

Szeretnénk ha a női és férfi helyezettek részt tudnának venni az ősszel Egyiptomban megrendezésre kerülő Egyetemi Világbajnokságon, ehhez ezúton is kérjük az egyetemek, a MEFS és a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség hozzájárulását, támogatását. Néhány évvel ezelőtt Sebők Benedek Kuala Lumpurban 9. lett az Egyetemi Világbajnokságon. Jó lenne, ha másoknak is megadatna a lehetőség.

A női amatőr kategóriában Acél Andrea (Pázmány) lett a bajnok, aki az utóbbi időben a golfot választotta, de bízunk benne, hogy máskor is visszatér a squash pályára. Mellette Farkas Olga és Csontos Anna Zsófia került a legjobb 3-ba a 9 fős mezőnyben.

A nőknél Nagy Sára (Corvinus) győzött Laskai Vanda ellen a döntő mérkőzésen és születésnapján nyerte meg első egyetemi bajnoki címét.

A tanárok között Balázs Erik (PTE) kiemelkedett a mezőnyből, Sákovics Péter 16 szoros racketlon világbajnok lett a második és a szövetség elnökségi tagja Divéky Anna állhatott még fel a dobogóra. Nagyon örültünk Szilágyi István (Óbudai Egyetem) indulásának, aki csak néhány éve kezdett fallabdázni, de ügyesen helytállt és Agárdy Annának, aki szervezte, segítette az egri Eszterházy Károly Egyetemről érkezett 16! indulót.

Az amatőr férfiak legnépesebb mezőnyében nagy meglepetésre Hegedűs Krisztián (EKKE) a fiatalokat végigverve szett veszteség nélkül lett a győztes. Mellette Bányai Péter és Sebestyén Róbert nyakába akaszthattunk érmet. A vigaszágon Jámbor Csaba bizonyult a legjobbnak.

A férfiaknál Nagy Simonnak (Széchenyi István Egyetem) sikerült mindkét riválisát Rózsa Barnabást és Szebeni Pétert 3/1 arányban giga labdamenetekkel legyőznie, így ő lett 2022. egyetemi squash bajnoka.

Köszönjük a Budapesti Corvinus Egyetemnek, Vladár Csabának a segítséget és a versenyen kiosztott pólókat, a Magyar Egyetemi Sport Szövetségnek a gyönyörű érmeket és Püski Lénárdnak a bíráskodást.

A versenyen készített filmkockákból igyekszünk összeállítani egy kisfilmet, mellyel talán sikerül még nagyobb körben felhívni a figyelmet sportágunkra.
Az egész nap folyamán készült fényképek megtalálhatók Facebook oldalunkon: www.facebook.hu/citysquashclub

Share this post